Arsenal-trio onderuit tegen PSG, Lyon langs Bayern in Champions League

Voetbalsters Arsenal onderuit tegen Paris Saint-Germain

Na Lieke Martens en Dominique Janssen, plaatste ook international Shanice van de Sanden zich zaterdagavond voor de halve finales van de Champions League voor vrouwen.

Olympique Lyonnais, de ploeg van Van de Sanden, was met 2-1 te sterk voor Bayern München (Lineth Beerensteyn) en Arsenal (Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord) ging met dezelfde cijfers ten onder tegen Paris Saint-Germain.

Martens (FC Barcelona) en Janssen (VfL Wolfsburg) plaatsten zich vrijdag al voor de halve finales.

PSG kwam tegen Arsenal al na een kwartier spelen op voorsprong. Marie-Antoinette Katoto kwam na een strakke corner van Nadia Nadim goed voor haar tegenstander en werkte de bal in het Engelse doel.

In het Estadio Anoeta in San Sebastián, de thuisbasis van Real Sociedad, kwam Arsenal vlak voor rust op gelijke hoogte. Miedema, die net als Van de Donk een basisplaats had, had moeite om haar stempel te drukken in de aanval, maar dat lukte Beth Mead wel.

Vivianne Miedema (l) in duel met Irene Paredes

De Engels international kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied, draaide weg van haar tegenstander en krulde de bal fraai in de verre hoek.

Beide ploegen waren in de rest van het duel redelijk aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk was het PSG dat aan het langste eind trok dankzij een doelpunt van Signe Bruun.

Na zwak uitverdedigen van Katie McCabe pikte Katoto de bal op en leverde deze af bij Bruun die alleen nog maar haar voet tegen de bal hoefde te zetten.

Lyon moeizaam langs Bayern

Olympique Lyonnais, al jaren de toonaangevende club in de Champions League, had in het San Mamés in Bilbao veel moeite met het stugge Bayern. Met Shanice van de Sanden op de bank wist de toernooiwinnaar van de afgelopen vier seizoenen maar lastig een vuist te maken.

Toch moest de Duitse ploeg, waar Lineth Beerensteyn een basisplaats had, vlak voor rust capituleren. Een hoge bal van Eugénie Le Sommer viel achter de Bayern-verdediging en Nikita Parris was er als de kippen bij om de bal voorbij keeper Laura Benkhart te koppen. De twee kwamen daarbij wel hard in aanraking, maar Parris kon verder.

Oympique Lyonnais langs Bayern in kwartfinale Champions League

Amel Majri leek het duel op slot te gooien door na een klein uur via een mooie vrije trap de 2-0 te maken, maar niet veel later bracht Carolin Simon de spanning in de wedstrijd terug. De Duitse zag haar lage vrije trap zonder aangeraakt te worden in het doel belanden.

Het bleek echter een kleine opleving want in het vervolg van het duel drong Bayern nog wel aan, maar tot een gevaarlijk slotoffensief kwam het niet meer.

PSG en Lyon staan woensdag tegenover elkaar in de halve finales, FC Barcelona en VfL Wolfsburg treffen elkaar in de andere halve finale. De finale van de Champions League staat volgende week zondag op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl