Quincy Promes viert zijn snelle openingsdoelpunt

Zonder geblesseerde Stekelenburg wint Ajax ook derde oefenduel

Ajax heeft ook de derde oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe eredivisieseizoen gewonnen. Het Oostenrijkse Wolfsberger AC werd met 2-0 aan de kant gezet.

Vlak voor de start van de wedstrijd in Oostenrijk werd besloten om keeper Maarten Stekelenburg buiten het basiselftal te laten. De teruggekeerde doelman kampt met een lichte blessure. Ook André Onana moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Daardoor mocht de 20-jarige Kjell Scherpen onder de lat plaatsnemen.

Ajax begon voortvarend tegen de nummer drie van de Oostenrijkse competitie van het afgelopen seizoen. Vleugelaanvaller Quincy Promes maakte na ruim twee minuten het openingsdoelpunt.

Vizier niet op scherp

Een snelle tweede treffer bleef, mede door een grote misser van Donny van de Beek, uit. De middenvelder stond vrij voor de doelman van Wolfsberger, maar schoot de bal ver naast. Ook bij de Oostenrijkers stond het vizier niet op scherp, waardoor Scherpen zonder veel moeite zijn doel schoon kon houden.

Ryan Gravenberch is een van de nieuwe spelers bij Ajax in de tweede helft

Trainer Erik ten Hag stuurde na rust tien nieuwe spelers het veld in. Alleen Scherpen bleef staan. Met dit nieuwe team wist Ajax nogmaals te scoren. Gravenberch zette snel in de tweede helft de 2-0 op het scorebord.

Ajax won eerder in de oefencampagne met ruime cijfers van RKC Waalwijk (6-1) en FC Utrecht (5-1).

De Amsterdammers oefenen zaterdag nog tegen RB Salzburg en daarna zijn in de voorbereiding nog de vier Duitse clubs Holstein, Hertha BSC, Eintracht Frankfurt en Union Berlin de tegenstander. Op 13 september begint Ajax het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Sparta.

De Rotterdamse ploeg oefende eerder vandaag tegen eerstedivisieclub Telstar. Het bleef 0-0 in Velsen.