Internazionale viert de 2-0 van Danilo D'Ambrosio

Internazionale walst over Sjachtar heen en is Europa League-finalist

Internazionale heeft in navolging van Sevilla de finale van de Europa League gehaald. De Italianen waren in Düsseldorf in de halve finale veel te sterk voor Sjachtar Donetsk: 5-0.

Het is voor het eerst sinds 2010 dat Inter weer in de eindstrijd van een Europees clubtoernooi staat. De club won toen, met Wesley Sneijder in de gelederen, de Champions League.

Basisplaats De Vrij

Met Stefan de Vrij in het centrum van de defensie had Internazionale veelal het initiatief, zonder overigens veel grote kansen te creëren.

Na negentien minuten was het al raak voor de nummer twee van de Serie A. Nicolo Barella onderschepte een zwakke uittrap van Sjachtar-keeper Andrij Pjatov en zette nauwkeurig voor op Lautaro Martínez, die knap raak kopte.

Sjachtar viel voortdurend aan voor rust, maar de defensie van Inter was te hecht en te goed georganiseerd.

Danilo D'Ambrosio viert zijn 2-0 voor Internazionale

Na rust maakte Danilo D'Ambrosio in de 64ste minuut de 2-0 uit een corner, waarna de Oekraïense opponent het hoofd in de schoot legde. Inter ging vervolgens vrolijk door met scoren.

Martínez schoot van de rand van het strafschopgebied knap binnen na Oekraïens balverlies en bediende Romelu Lukaku bij de 4-0. De Belgische spits schoot diagonaal binnen.

De Vrij gaf bij de 5-0 de pass op Lukaku, die opnieuw hard en diagonaal binnenschoot.

Finale in Keulen

De finale tussen het Inter van De Vrij en het Sevilla van Luuk de Jong wordt komende vrijdag om 21.00 in Keulen gespeeld.