NOS NieuwsAangepast

Code oranje voor heel het land beëindigd, lokaal meldingen van wateroverlast

Zondag kwam met zware onweersbuien in grote delen van het land een einde aan de hittegolf die over Nederland ging. Vanwege het noodweer was er door het KNMI voor delen van Nederland code oranje afgegeven. De waarschuwing gold tot middernacht.

Het noodweer begon zondag in het zuiden van het land en verplaatste zich gedurende de middag en avond naar het noorden.

Vanuit verschillende delen van het land komen meldingen van wateroverlast of stormschade. Tegen RTV Utrecht zegt de veiligheidsregio in de provincie Utrecht dat er al tientallen meldingen binnengekomen zijn van stormschade. De meldingen variëren van wateroverlast tot bomen die op huizen zijn gevallen.

In het Limburgse Beek liepen straten onder door een wolkbreuk. In Breda viel een boom op een auto en in Helmond was er een blikseminslag in een woning. Ook in Hengelo sloeg de bliksem in woningen in. In Haarlem liep een tunnel onder een spoorviaduct onder water en volgens NH Nieuws werden viaducten in Beverwijk en IJmuiden door het slechte weer afgesloten.

Ook hinder op Schiphol

De afhandeling van het vliegverkeer op Schiphol werd twee keer korte tijd stilgelegd vanwege het slechte weer, meldt luchtvaartverslaggever Doron Sajet van NH Nieuws. Sommige vliegtuigen moesten rondjes vliegen boven Flevoland en Zuid-Holland, omdat landen niet veilig kon.

Een vlucht van KLM vanuit Rome naar Schiphol week uit naar Groningen Airport Eelde en komt later alsnog naar Schiphol.

Wateroverlast door noodweer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl