Linfield en Tre Fiori staan aan de aftrap op veld 6 van het UEFA-complex
NOS Voetbal

Op veld 6 van het UEFA-complex is het nieuwe Champions League-seizoen al begonnen

Terwijl nog twee achtste finales moeten worden afgewerkt in de Champions League, is het nieuwe seizoen van de grootste Europese clubcompetitie alweer onderweg.

Het Noord-Ierse Linfield en Tre Fiori uit San Marino hadden zaterdag in Zwitserland de primeur in de halve finale van de kwalificaties voor de voorronde.

Neutraal terrein

De ontmoeting werd gespeeld op een van de sportvelden van de UEFA in Nyon.

Linfield won de wedstrijd met 2-0 door goals van voormalig Paris Saint-Germain-jeugdspeler Bastien Héry en de van Motherwell overgekomen Christy Manzinga.

Het duel werd op veld 6 van het complex gespeeld, maar de UEFA beschikte tot verdriet van de clubs hier niet over de faciliteiten om de wedstrijd via een livestream aan te bieden.

Linfield maakte op zijn officiële website een welgemeend excuus aan de fans dat de wedstrijd niet live te volgen was.

Het traditierijke Linfield is sinds jaar en dag een vaste klant in de voorronden van de Europese clubcompetities, maar wacht nog op zijn debuut in de groepsfase. Dit is overigens geen enkele Noord-Ierse club tot nu toe gelukt.

De club uit Belfast was er afgelopen seizoen dichtbij om de kwalificatiejungle van de Europa League door te komen.

Linfield versloeg HB Tórshavn (Faeröer), het Montenegrijnse Sutjeska, maar verloor uiteindelijk in play-offs van de Europa League, de laatste horde voor de groepsfase, op doelsaldo van Qarabag uit Azerbeidzjan.

The Blues zegevierden op Windsor Park met 3-2, maar gingen in Bakoe met 2-1 strijdend ten onder. "Dit verlies doet ontzettend pijn, maar ik ben immens trots op mijn spelers. Het waren acht fantastische weken", complimenteerde coach David Healy na afloop zijn Linfield-spelers.

De spelers van Linfield lopen richting het veld voor het duel met Tre Fiori

En de start van het nieuwe Europese seizoen is dus opnieuw goed voor de club, die koploper was toen in Noord-Ierland de competitie werd stilgelegd en als kampioen werd aangewezen.

Drita

Linfield speelt dinsdag in de finale van de kwalificatie tegen het Kosovaarse Drita. Op veld 1 van het UEFA-complex werd Inter Escalades uit Andorra met 2-1 opzij gezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl