Stefan de Vrij, rots in de branding bij Internazionale
NOS Voetbal

Laat de Europa Cup-avonden met Oranje-internationals maar komen

Vanaf vanavond zal er de rest van de maand bijna iedere dag weer Europees voetbal te zien zijn. Over twee dagen maakt de Champions League een herstart, de Europa League gaat vandaag en morgen al verder.

Bij de laatste zestien van de Europa League zitten niet de minste clubs: Manchester United, Internazionale, Bayer Leverkusen, Sevilla FC en AS Roma bijvoorbeeld.

Om 18.55 uur beginnen er vanavond twee duels en om 21.00 uur weer twee. Die volgorde herhaalt zich donderdag.

Laatste zestien Europa League

Tijd Wedstrijden Eerste duel
Woensdag, 18.55 uur FC Kopenhagen (Den) - Medipol Basaksehir (Tur) 0-1
Woensdag, 18.55 uur Sjachtar Donetsk (Oek) - VfL Wolfsburg (Dui) 2-1
Woensdag, 21.00 uur Internazionale (Ita) - Getafe CF (Spa) niet gespeeld
Woensdag, 21.00 uur Manchester United (Eng) - LASK (Oos) 5-0
Donderdag, 18.55 uur Bayer 04 Leverkusen (Dui) - Rangers (Sch) 3-1
Donderdag, 18.55 uur Sevilla FC (Spa) - AS Roma (Ita) niet gespeeld
Donderdag, 21.00 uur FC Basel (Zwi) - Eintracht Frankfurt (Dui) 3-0
Donderdag, 21.00 uur Wolverhampton Wanderers (Eng) - Olympiacos (Gri) 1-1

Vanaf de kwartfinales, die op 10 en 11 augustus zijn, wordt er vanwege het coronavirus op neutraal terrein in Duitsland gespeeld. De finale zal op 21 augustus in Keulen worden afgewerkt.

United-coach Solskjaer gebrand op prijs

United is na de derde plaats in de Premier League een van de kanshebbers op de eindzege in de Europa League. Een prijs zou volgens coach Ole Gunnar Solskjaer veel los kunnen maken in de selectie.

"Met dit team een prijs pakken, is een belangrijke stap. Het tijdperk van landstitels onder Alex Ferguson begon ook met het winnen van de FA Cup. Na mijn eerste prijs als speler werd ik ook gretiger, je weet dan hoe geweldig het voelt om iets te winnen", aldus de Noor.

Spaanse vertaler hindert United-coach Solskjaer: 'Zet je geluid uit'

United werd voor het laatst kampioen in 2013, maar won met Louis van Gaal nog wel de FA Cup in 2014 en in 2017 met José Mourinho de Europa League door in de finale Ajax te verslaan.

Dat was het Ajax van coach Peter Bosz, die nu bij Leverkusen zit. In de Duitse competitie greep hij net naast een Champions League-ticket voor komend seizoen, maar als hij de Europa League wint komt hij alsnog het kampioenenbal binnen.

Veel (potentiële) Oranje-internationals

Bondscoach Ronald Koeman zal deze maand ongetwijfeld veelvuldig afstemmen op de Europa League-wedstrijden. Er komt immers een keur aan (potentiele) Oranje-internationals voorbij.

Zoals Luuk de Jong bij Sevilla, Stefan de Vrij bij Internazionale (gisteren gekozen tot beste verdediger in Italië), Justin Kluivert bij AS Roma, Wout Weghorst bij Wolfsburg, Timothy Fosu-Mensah en Tahith Chong bij United en Daley Sinkgraven bij het Leverkusen van coach Peter Bosz.

En dan zien we ook nog Bast Dost bij Eintracht Frankfurt, Ricky van Wolfswinkel bij Basel en Eljero Elia bij Basaksehir.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl