AS Roma viert de 1-2 van Chris Smalling tegen Torino

AS Roma pakt Europa League-ticket, record voor Ibrahimovic

AS Roma heeft zich met een 3-2 overwinning bij Torino verzekerd van de vijfde plek in de Serie A. Daarmee is de club rechtstreeks geplaatst voor de Europa League. De Romeinen laten daarmee AC Milan achter zich.

Torino kwam op een 1-0 voorsprong door Álex Berenguer die, na een steekpass van Simone Zaza, doelman Pau López omspeelde en scoorde. Anderhalve minuut later rondde Edin Dzeko een soepele aanval af en zorgde daarmee voor 1-1, waarna Chris Smalling met een kopbal AS Roma op voorsprong bracht.

Na rust zorgde Amadou Diawara voor het derde doelpunt van de Romeinen door een penalty binnen te schieten. Wilfried Singo deed voor Torino nog een duit in het zakje door na een rush op rechts zijn eerste treffer voor de club te maken.

Ibrahimovic belangrijk

AC Milan zette AS Roma eerder op de avond nog onder druk door op een punt te naderen. Onder leiding van Zlatan Ibrahimovic won Milan met 4-1 bij Sampdoria.

De Zweed kopte binnen vijf minuten raak en legde na de pauze met het hoofd terug op de scorende Hakan Çalhanoglu. De 0-3 kwam weer op naam te staan van Ibrahimovic. Daarmee is de aanvaller de eerste voetballer die zowel voor AC Milan als voor Inter minstens 50 keer wist te scoren in de Italiaanse competitie.

Zlatan Ibrahimovic viert zijn tweede doelpunt tegen Sampdoria

Toch was Sampdoria niet kansloos. Gonzalo Maroni mocht het proberen vanaf de stip maar AC Milan-keeper Gianluigi Donnarumma hield de inzet tegen. Kristoffer Askildsen was met een pegel wel trefzeker namens Sampdoria. Rafael Leão bracht de score op 4-1.

De winstpartij uiteindelijk niet genoeg voor directe plaatsing voor de Europa League. Door de overwinning van AS Roma moet de ploeg het doen met de zesde plek, wat recht geeft op de voorrondes van het tweede toernooi van Europa.

Stand Serie A

Lecce pakt strohalm

Lecce wist met 2-1 te winnen van Udinese. De degradatiekandidaat komt daardoor op een punt van de de veilige zeventiende plek van Genoa.

Lecce boog in Udine voor rust een achterstand om dankzij een penalty van Marco Manoscu en een intikker van Gianluca Lapadula.

Komend weekend staat in Italië, waar Juventus al kampioen is, de laatste speelronde op het programma.