De spelers van Atalanta vieren de 1-0 tegen Hellas Verona

Atalanta nog niet zeker van CL-deelname na gelijkspel tegen Hellas Verona

In de Italiaanse Serie A heeft Atalanta Bergamo zich nog niet kunnen verzekeren van Champions League-deelname voor volgend seizoen.

Bij een overwinning op Hellas Verona was de club van Hans Hateboer, Robin Gosens en Marten de Roon zeker geweest van een plek bij de beste vier, maar het duel eindigde in 1-1.

Dat ene puntje bracht Atalanta wel naast nummer twee Internazionale, dat zondagavond op bezoek gaat bij nummer vijf AS Roma, de enige club die Atalanta nog uit de topvier kan houden.

AC Milan klom naar de zesde plaats ten koste van Napoli dankzij een 5-1 zege op Bologna, waar Stefano Denswil en Mitchell Dijks de hele wedstrijd meespeelden.

Foutje leidt tot openingsgoal

In de eerste helft miste Mario Pasalic een grote kans voor rust en stuitte Duvan Zapata op doelman Marco Silvestri. Na rust leverde Koray Gunter de bal knullig in bij Zapata, die eenvoudig kon scoren.

Hellas zette aan, Pierluigi Gollini redde bij een schot van Amir Rrahmani en Matteo Pessina schoot in de rebound raak. In blessuretijd kreeg Atalanta een grote kans om het duel alsnog te winnen, maar Pasalic schoot de bal rakelings naast.

De stand in de Serie A

Sinds de hervatting van de competitie won Atalanta de eerste zes competitiewedstrijden, waarna het duel met koploper Juventus eindigde in een gelijkspel. Afgelopen dinsdag werd wel weer gewonnen, Brecia ging met 6-2 ten onder.

Tegen PSG in de Champions League

In de Serie A moet Atalanta nog vijf duels spelen. Bij puntenverlies van AS Roma zondagavond of een overwinning op Bologna aanstaande dinsdag, is het zeker van deelname aan de Champions League.

Ook in de huidige editie van het hoogste Europese clubtoernooi is de ploeg uit Bergamo nog actief. Op woensdag 12 augustus speelt Atalanta in de kwartfinales tegen Paris Saint-Germain.