Juichende Real Madrid-spelers na het doelpunt van Ferland Mendy

Real Madrid maakt geen fout bij Granada, Sevilla zeker van CL-deelname

Real Madrid gaat ook na de 36ste speelronde nog stevig aan de leiding in La Liga. De Madrilenen wonnen met 2-1 bij Granada en hebben nu een voorsprong van vier punten op FC Barcelona.

In tegenstelling tot het kwakkelende Barcelona is Real Madrid sterk uit de coronapauze gekomen. De Koninklijke won tot nu toe alle wedstrijden sinds de herstart.

Ook in de uitwedstrijd tegen Granada begon Real Madrid sterk. Ferland Mendy schoot de bezoekers al binnen tien minuten op voorsprong. De Fransman had een mooie passeerbeweging in huis en wist vanuit een lastige hoek de bal toch nog in het doel te krijgen.

Vijf minuten later was het opnieuw raak voor de Madrilenen. Karim Benzema kapte zijn directe tegenstander uit en liet Granada-doelman Rui Silva met een schot in de verre hoek kansloos.

De thuisploeg deed na rust nog wel wat terug. Darwin Machis zorgde voor de aansluitingstreffer en in de slotfase was zelfs de gelijkmaker nog dichtbij, maar verdediger Sergio Ramos haalde de bal van de doellijn.

Luuk de Jong zal komend seizoen met Sevilla in de Champions League spelen

Het vierde Spaanse Champions League-ticket is voor Sevilla. De ploeg van Luuk de Jong won zondag zelf met 2-0 van Real Mallorca en zag concurrent Villarreal een dag later thuis met 2-1 verliezen van Real Sociedad.

Met nog twee speelronden te gaan (donderdag en zondag) heeft Sevilla negen punten voorsprong op nummer vijf Villarreal.

In de weken na de coronapauze liep Villarreal zes punten in op Sevilla, maar daarna won Sevilla alleen maar en liep Villarreal tegen twee nederlagen aan.

Sevilla won tussen 2006 en 2016 maar liefst vijf keer de Europa League en is daarmee recordhouder. Twee jaar geleden strandde het in de Champions League in de kwartfinales.