Harry Kane heeft voor de 2-0 gezorgd, Steven Bergwijn komt aanlopen

Tottenham wint en vergroot degradatiezorgen West Ham United

Tottenham Hotspur heeft in de race om Europees voetbal een thuisoverwinning geboekt op West Ham United: 2-0. Er was een eigen doelpunt voor nodig van Tomá Soucek om het duel na rust open te breken.

Steven Bergwijn, die in de zes vorige duels die hij voor Tottenham speelde drie keer scoorde, kwam twintig minuten voor tijd in de ploeg. De voormalig PSV-aanvaller wist dit keer het doel niet te vinden. Hij moest zich tevreden stellen met een schot in het zijnet en een paar goede loopacties.

Vlak voor rust had aanvoerder Harry Kane de Spurs al op 1-0 moeten zetten, maar een vrije schietkans was niet aan hem besteed. Tien minuten voor tijd trof hij wel doel: 2-0.

Zevende plek is precies genoeg

Door de overwinning nestelt Tottenham zich met een wedstrijd meer dan de concurrentie op de zevende plaats, een punt achter Wolverhampton Wanderers. Precies genoeg voor een Europees ticket, maar er zijn nog zeven duels te gaan.

Voor West Ham United is de situatie een stuk zorgelijker. De club, die volgens onderzoek van KPMG qua financiële waarde de zevende club van Engeland is, staat na het verlies bij Tottenham op de zeventiende plaats. De onderste drie clubs (nu Bournemouth, Aston Villa en Norwich City) degraderen uit de Premier League.

Stand onderin Premier League

Alleen Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal vertegenwoordigen meer waarde dan West Ham. Op de lijst van Europese topclubs, aangevoerd door Real Madrid, staat West Ham zelfs op de achttiende plaats.

De sportieve prestaties van de Londense club zijn daarmee ver beneden verwachting. Ook de komst van David Moyes, die eind december de ontslagen Manuel Pellegrini verving, heeft nog weinig geholpen. Slechts twee van de twaalf wedstrijden onder Moyes werden gewonnen.

Pröpper pakt punt met Brighton

Eerder op de avond speelde Leicester City, de nummer drie van Engeland, thuis met 0-0 gelijk tegen Brighton & Hove Albion. Davy Pröpper mocht na 58 minuten invallen bij de bezoekers.