Dries Mertens viert zijn doelpunt tegen Internazionale

Mertens schiet Napoli met historische treffer naar Italiaanse bekerfinale

Dries Mertens is door zijn doelpunt in de halve finales van de Coppa Italia nu alleen topscorer van Napoli. De Belg, oud-speler van onder meer PSV en FC Utrecht, maakte in de 41ste minuut de 1-1 in de wedstrijd tegen Internazionale.

In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, waardoor Napoli zich plaatste voor de finale van het Italiaanse bekertoernooi. De heenwedstrijd in Milaan (1-0 winst voor Napoli) werd al voor de coronapauze gespeeld.

Internazionale, met Stefan de Vrij in de basis, vloog uit de startblokken en had binnen drie minuten al het benodigde uitdoelpunt te pakken. Een hoekschop van oud-Ajacied Christian Eriksen zeilde, zonder dat iemand de bal raakte, het doel in.

Mertens' 122e

Napoli kreeg nauwelijks kansen, tot de 41ste minuut. Een verre uittrap van doelman David Ospina bereikte Lorenzo Insigne. De aanvoerder van de thuisploeg behield het overzicht en legde de bal af op Mertens, die koel afrondde.

Mertens passeert Hamsik met recordtreffer

De 33-jarige Mertens deelde tot vandaag de eerste plek op de topscorerslijst van de Italiaanse club met Marek Hamsik. Beiden hadden 121 doelpunten op hun naam staan.

Mertens maakte in een leeg Stadio San Paolo zijn 122e doelpunt in dienst van Napoli. Diego Maradona was hij eerder al gepasseerd. De Argentijn maakte in zijn carrière 115 doelpunten voor Napoli.

Het contract van Mertens bij de nummer zes van de Serie A loopt op 30 juni af, maar naar verluidt gaat hij de verbintenis verlengen. Er wordt momenteel nog aan de laatste details gewerkt van het nieuwe contract.

De finale van de Coppa Italia wordt woensdag 17 juni in Rome gespeeld. Daarin treft Napoli Juventus. De club van Matthijs de Ligt schakelde vrijdag in de andere halve finale AC Milan uit.