NOS Sport

Polsstokhoogspringer Vloon net naast podium bij drive-in-wedstrijd

Polsstokhoogspringer Vloon maakt rentree in drive-in-bioscoop

Onder begeleiding van een rits aan toeterende auto's is polsstokhoogspringer Menno Vloon begonnen aan de herstart van zijn seizoen.

In een late avondwedstrijd op een groot parkeerterrein van een drive-in-bioscoop in Düsseldorf eindigde de 26-jarige atleet uiteindelijk als vierde.

Het was de eerste atletiekwedstrijd met publiek in Duitsland sinds de uitbraak van het coronavirus. Ook was het voor het eerst dat een autobioscoop het decor was.

De organisatie van het evenement 'Flight Night' had tal van maatregelen getroffen om eventuele besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Zo werden de lat en het springkussen na elke sprong gedesinfecteerd en stonden de auto's op anderhalve meter van elkaar.

De drive-in-bioscoop waar Menno Vloon zijn wedstrijd had

Vloon, met 5,85 meter houder van het Nederlands record, bleef in Düsseldorf steken op 5,20 meter. Hij zag zijn pogingen op 5,40 mislukken, maar het was lastig springen na een relatief korte aanloop, waarbij in de loop van de avond ook de wind nog sterk aantrok. De Duitser Torben Blech won met 5,55 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl