Cristiano Ronaldo

Juventus ondanks gemiste strafschop van Ronaldo naar bekerfinale

Na een minuut stilte voor de coronaslachtoffers is het Italiaanse voetbal vrijdag in Turijn weer in gang gezet met de halve finale van de Coppa Italia tussen Juventus en AC Milan. Door een 0-0 gelijkspel gaat Juve, waar Matthijs de Ligt een basisplaats had, naar de bekerfinale.

Waar de heenwedstrijd in Milaan (1-1) op 13 februari nog voor volle tribunes werd afgewerkt, was een leeg Allianz Stadium in Turijn het decor voor de return. Evenals in Milaan mocht Cristiano Ronaldo aanleggen vanaf elf meter.

In Milaan tekende Ronaldo in blessuretijd uit een strafschop de gelijkmaker aan. In Turijn mocht hij vier maanden later in de 15de minuut een strafschop nemen, nadat een actie van hem door Davide Calabria met de arm was verijdeld.

Ronaldo op de paal, rood Rebic

Ronaldo schoot de buitenkans op de paal. Meteen na de misser van de 35-jarige Portugees ging Ante Rebic in de fout. De AC Milan-aanvaller deelde een karatetrap uit aan Danilo en moest met de rode kaart het veld verlaten.

Matthijs de Ligt (l) en Giacomo Bonaventura (r)

Met tien tegen elf kon Milan Juve niet echt in problemen brengen. Matthijs de Ligt had in de slotfase nog een kans om voor de enige goal te tekenen, maar voordat de Nederlandse verdediger de bal binnen kon koppen, werkte de Deen Simon Kjær weg.

In de finale in Rome op 17 juni treft Juventus de winnaar van de andere halve finale tussen Napoli en Internazionale. Dat duel wordt zaterdag gespeeld. Napoli won de eerste wedstrijd in februari in Milaan met 1-0.