Sneijder in dienst van het Turkse Galatasaray
NOS Voetbal

Afscheidswedstrijd Sneijder door coronamaatregelen jaar uitgesteld

Wesley Sneijder moet nog een jaar wachten om afscheid te kunnen nemen van zijn voetbalcarrière. Zijn afscheidswedstrijd zou op 3 juni moeten plaatsvinden, maar in verband met de maatregelen tegen het coronavirus is deze verplaatst naar 9 juni volgend jaar. Op die dag viert hij ook zijn 37ste verjaardag.

"Het wordt een wedstrijd tussen een Oranje-sterrenelftal en een team van de spelers met wie ik bij mijn clubs Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray heb samengespeeld', vertelde Sneijder toen de zogeheten testimonial in stadion Galgenwaard werd aangekondigd.

Sneijder nam vorig jaar in een vriendschappelijk duel met Peru al afscheid als international bij Oranje. Volgens de recordinternational van het Nederlands elftal is de wedstrijd in zijn geboortestad een moment om een punt te zetten achter zijn gehele loopbaan.

Sneijder tijdens zijn afscheidswedstrijd bij het Nederlands elftal

Bert van Marwijk en José Mourinho zullen tijdens de wedstrijd de coaches zijn. Met Van Marwijk reikte Sneijder in 2010 tot de WK-finale en met Mourinho veroverde hij enkele maanden ervoor de Champions League.

Dat deed Sneijder met zijn ploeggenoten van Internazionale, van wie er veel bij zullen zijn op 9 juni 2021. "Onze keeper van toen Julio Cesar, aanvoerder Javier Zanetti, Samuel Eto'o, Cristian Chivu, Marco Materazzi, Dejan Stankovic, Esteban Cambiasso en Diego Milito doen allemaal mee", zei Sneijder.

Toezeggingen van Cannavaro en Litmanen

Daarnaast heeft Sneijder toezeggingen van Fabio Cannavaro (oud-ploeggenoot bij Real Madrid), Jari Litmanen (Ajax), Selçuk Inan en Burak Yilmaz (Galatasaray).

Ex-internationals Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, Arjen Robben, John Heitinga, Dirk Kuijt, Nigel de Jong, Khalid Boulahrouz, André Ooijer, Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst staan op de lijst om mee te doen in het sterrenelftal van Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl