NOS Sport

Vechtsportorganisatie UFC wil wedstrijden verhuizen naar privé-eiland

UFC-baas plant zijn gevechten gewoon door: 'Ik heb een eiland'

De UFC wil van geen coronastop weten. De grootste vechtsportorganisatie ter wereld wil haar evenementen verplaatsen naar een privé-eiland. Voorzitter Dana White zegt een locatie te hebben gevonden die op 18 april al gereed is voor de eerste grote wedstrijden.

Alle grote internationale gevechten kunnen plaatsvinden op dat eiland, verzekert White. UFC 249 kan daarmee gewoon volgens planning worden afgewerkt, weliswaar zonder publiek.

Wereldkampioen lichtgewicht Chabib Noermagomedov

"Je sluit mensen in deze tijd te lang op in eigen huis, zonder entertainment. Mensen worden daar gek van. We moeten daarom oplossingen gaan bedenken. En dat is wat we nu doen", verklaart White zijn initiatief.

Quarantaine

Probleem is wel dat niet alle vechters aanwezig kunnen zijn. Chabib Noermagomedov liet eerder al weten Rusland niet uit te kunnen door de strenge quarantainemaatregelen.

UFC-baas Dana White

Noermagomedov is de wereldkampioen lichtgewicht. Reikhalzend werd er uitgekeken naar zijn confrontatie met Tony Ferguson, wat de absolute blikvanger van het aankomende gala had moeten zijn.

Dat weerhield White er echter niet van zijn plannen door te zetten. Met Justin Gaethje vond hij al een al een andere grote naam bereid zijn plaats in te nemen.

De verhuizing is in volle gang. Volgens White wordt op dit moment de infrastructuur in orde gemaakt op het eiland, waarna niets een succesvolle voortzetting van zijn vechtsportkalender meer hoeft te belemmeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl