NOS Voetbal

Dumfries en Unnerstall redden PSV bij FC Groningen

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - PSV

PSV heeft dankzij Denzel Dumfries en Lars Unnerstall een benauwde 1-0 zege geboekt bij FC Groningen. De verdediger werd met zijn zevende goal van het seizoen matchwinner en de doelman had in de slotfase enkele cruciale reddingen in huis. Door de zege is PSV nu vijf opeenvolgende duels ongeslagen in de eredivisie.

FC Groningen had het initiatief in de openingsfase, maar de openingsgoal was voor PSV. Jorrit Hendrix verstuurde een lange pass, Dumfries nam aan met de borst, passeerde Sam Schreck en schoot knap binnen in de verre hoek.

Laatste kwartier voor Unnerstall

Na die treffer hield PSV controle over de wedstrijd zonder tot veel kansen of goed spel te komen. Bij de Eindhovenaren debuteerde Noni Madueke als vervanger van de geblesseerde Mohamed Ihattaren in de basis.

De Engelse vleugelspits, die dinsdag zijn 18de verjaardag viert, speelde een anonieme rol. Na rust verzuimde hij de vrijstaande Dumfries aan te spelen en mede daardoor bleef het lang spannend in Groningen. Ritsu Doan nam bij PSV de plaats in van de geschorste Cody Gakpo.

  • ANP
    Een groepsknuffel bij PSV na de openingstreffer van Denzel Dumfries
  • Pro Shots
    Denzel Dumfries (r) viert zijn goal tegen FC Groningen
  • Pro Shots
    Noni Madueke

In het laatste kwartier zette de thuisploeg aan en hield Lars Unnerstall PSV op de been. De doelman dook eerst knap een uithaal van Mo El Hankouri uit de hoek, tikte daarna een schot van Ajdin Hrustic over de lat en stond ook zijn mannetje bij een pegel van Ahmed El Messaoudi.

Buijs boos: 'Hebben het 53 keer over Dumfries gehad'

"Goed dat Unnerstall er nog een paar uitpakt", aldus PSV-trainer Ernest Faber. "De tweede helft waren we aan de bal heel matig, maar deze matige wedstrijd trekken we toch over de streep. Dat is ook weleens anders geweest."

FC Groningen-trainer Danny Buijs baalde van de tegengoal van Dumfries. "We hebben het er 53 keer over gehad, we hebben erop getraind, videobeelden laten zien. Dan word je gek op de bank. We zetten Sam Schreck in die zone om Dumfries op te vangen en hij laat hem uit zijn rug weglopen. Pijnlijk dat je door dat moment de wedstrijd verliest."

Kijk hieronder de reacties van matchwinner Denzel Dumfries en trainers Ernest Faber en Danny Buijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl