Patrick Roest (l) en Sven Kramer
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Een volle sportdag met onder andere de wereldkampioenschappen schaatsen en baanwielrennen en de eerste voorjaarsklassieker in het wielrennen. Het schaatsen en baanwielrennen is live te volgen bij de NOS.

De WK sprint, die gisteren al begonnen zijn, worden vandaag beslist en ook komen de allrounders voor het eerst in actie op de schaatsbaan in Hamar. Voor Nederland strijden Antoinette de Jong, Ireen Wüst, Melissa Wijfje, Patrick Roest, Sven Kramer en Jan Blokhuijsen om de wereldtitel allround.

Programma WK schaatsen zaterdag

De sprinters openen het schaatsbal om 10.20 uur en alle verrichtingen zijn te volgen via NOS.nl en de app, in de Studio Sport-uitzending op NPO 1 en via Langs de Lijn op NPO Radio 1.

WK baanwielrennen

Voor de baanwielrenners is de vierde dag van de WK in Berlijn aangebroken. Ook vandaag zijn de finales te volgen via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Jan-Willem van Schip (omnium), Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen (sprint), Kirsten Wild en Amy Pieters (madison) zijn de Nederlanders die in actie komen op de wielerbaan.

In het Sportjournaal van 18.50 uur (NPO 1) en Studio Sport van 23.24 uur (NPO 1) zijn hun verrichtingen ook te zien.

Niki Terpstra

Met Omloop Het Nieuwsblad gaat het klassiekerseizoen op de weg van start. Vorig jaar ging de overwinning naar Zdenek Stybar, die ook dit jaar weer aan de start staat in Gent.

Mathieu van der Poel ontbreekt, vanwege hoge koorts, maar onder anderen Mike Teunissen (Jumbo-Visma) en Niki Terpstra zijn wel van de partij. De 35-jarige Nederlandse wielrenner van Total-Direct Energie kende in 2018 een uitstekend voorjaar, met de overwinning in de Ronde van Vlaanderen als pronkstuk. Vorige jaar gooide een zware valpartij in diezelfde Ronde roet in het eten.

De Omloop is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app. Flitsen zijn vanaf 15.00 uur te horen in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

25ste speelronde eredivisie

In de avond staan er vier eredivisiewedstrijden op het programma, met onder andere PEC Zwolle-Vitesse en FC Twente-sc Heerenveen. De topvier (Ajax, AZ, Feyenoord en PSV) komt morgen pas in actie.

  • nos
  • NOS
    De stand in de eredivisie

De wedstrijden zijn te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. Samenvattingen zijn te zien in Studio Sport Voetbal om 22.27 uur op NPO 1.

De uitzendingen van zaterdag 29 februari

10.20 uur Studio Sport (schaatsen) NPO 1, NOS.nl en NOS-app
10.30 uur Langs de Lijn (schaatsen) NPO Radio 1
16.20 uur Livestream WK baanwielrennen NOS.nl en NOS-app
18.50 uur Sportjournaal NPO 1
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.27 uur Studio Sport Voetbal NPO 1
23.24 uur Studio Sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl