NOS Sport

Van Diepen en Visser maken favorietenrol waar bij NK indoor

Zesde indoortitel op rij voor Visser op 60 meter horden

Tony van Diepen en Nadine Visser hebben op de tweede en laatste dag van de Nederlandse kampioenschappen indooratletiek hun favorietenrol op respectievelijk de sterk bezette 400 meter en 60 meter horden waargemaakt.

De 23-jarige Van Diepen, Nederlands recordhouder, won in Apeldoorn de 400 meter in 46,44 seconden. De kampioen gebruikte zijn sterke eindschot om de titel te prolongeren.

Achter hem streden Terrence Agard en Jochem Dobber om zilver. Dobber die direct na de start het initiatief nam, redde het niet. Agard pakte met een verschil van 0,01 het zilver.

Tony van Diepen

Visser kon het in de series (8,22 seconden) rustig aan doen om de finale te halen. Daarin had de Europees kampioene indoor vooral tegenstand te duchten van het 18-jarige talent Zoë Sedney, die in de series dezelfde tijd had gelopen als Visser.

Juniorenrecord

Visser, met 7,83 houdster van het Nederlands record, was goed weg in de finale van de 60 meter horden en won overtuigend in 8,06 seconden. Sedney liep in 8,18 naar zilver en verbeterde daarmee haar eigen nationale juniorenrecord met 0,04. Meerkampster Anouk Vetter, die eerder dit NK zilver had vervoerd bij het verspringen, was met 8,46 goed voor het brons.

Op de 400 meter voor vrouwen ontbraken de zusjes De Witte. Lieke Klaver verraste de 19-jarige Femke Bol, de titelverdedigster. De 21-jarige Klaver, vorig jaar tweede achter talent Bol, was dit keer wel de snelste. Ze won in 52,45 seconden. De jarige Bol noteerde als nummer twee 52,78.

Pluim terug bij polsstokhoog

Bij het polsstokhoogspringen voor vrouwen veroverde Femke Pluim haar vierde nationale indoortitel. De 25-jarige atlete is na lang blessureleed eindelijk weer fit en ging in Apeldoorn in haar derde poging over een hoogte van 4,45 meter. Concurrente Killiana Heymans haalde 4,25, maar moest zich bij 4,35 meter gewonnen geven.

"Ik heb lang niet meegedaan", zei een opgetogen Pluim. "Ik ben hier heel tevreden mee. Ik ben echt blij."

Femke Pluim

Bij het hoogspringen won Jeanelle Scheper, geboren op St. Lucia. De 25-jarige atlete, die op de WK en de Olympische Spelen voor St. Lucia uitkomt, woont tegenwoordig in Nederland en mocht ook aan de NK meedoen. Ze haalde 1,90 meter. Ze liet de lat daarna op een hoogte van 1,96 meter leggen, maar faalde drie keer.

Groot talent

De pas 16-jarige Britt Weerman veroverde zilver met een hoogte van 1,88 meter, een persoonlijk - en nationaal juniorenrecord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl