Debutant bezorgt matig FC Utrecht alsnog volle buit tegen Twente

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - FC Twente

Overtuigend was het allerminst wat FC Utrecht in eigen huis tegen FC Twente liet zien. Maar dankzij een treffer van debutant Jonas Arweiler wonnen de Domstedelingen wel: 2-1.

Utrecht had voor rust het mindere van het spel. De geschorste trainer John van den Brom haalde na een kwartier spelen opgelucht adem op de tribune. Haris Vuckic leek de score te openen, maar werd teruggevlagd wegens buitenspel.

Grote kansen

Ondanks het zwakke spel kreeg FC Utrecht kort voor rust een grote kans via Sander van de Streek. De middenvelder wurmde zich door de vijandelijke defensie, maar miste oog in oog met Twente-doelman Joël Drommel het overzicht en schoof de bal naast het doel.

Spelers van FC Utrecht bedanken het publiek

Drie minuten later was Giorgi Aboerdzjania dicht bij de verdiende 0-1. De Georgiër ontfutselde de treuzelende gelegenheidscentrumverdediger Urby Emanuelson de bal, maar schoot vervolgens voorlangs.

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht. Twintig minuten voor tijd opende Vuckic alsnog de score, op aangeven van Queensy Menig, waardoor FC Twente op rozen leek te zitten.

Haris Vuckic viert zijn treffer tegen Utrecht

In het restant van de wedstrijd zorgde Utrecht er echter met het nodige fortuin voor dat de drie punten in Stadion Galgenwaard bleven.

Eerst profiteerde Gyrano Kerk van kolderiek slecht uitverdedigen van de Twente-defensie (1-1), waarna Jonas Arweiler zijn debuut voorzag van een gouden rand door de winnende 2-1 aan te tekenen.

De 22-jarige Duitser, anderhalf jaar geleden transfervrij opgepikt uit het tweede elftal van Borussia Dortmund, kreeg de bal per toeval voor zijn voeten na een hoekschop van Adam Maher en drukte af.

In blessuretijd leek Vuckic de 2-2 nog te maken, maar de spits moest wederom lijdzaam toezien hoe het arbitrale kwartet zijn treffer afkeurde wegens buitenspel.