Riyad Mahrez (l) en Gabriel Jesus (r) vieren de treffer van City

Invaller Jesus helpt City aan zege bij Leicester

Manchester City handhaaft voorlopig zijn tweede plek in de Premier League. De club van coach Josep Guardiola won zaterdag in de slotfase van nummer drie Leicester City (0-1) en vergrootte daardoor zijn voorsprong tot zeven punten.

City had voor rust het meeste balbezit, maar Leicester kreeg de beste kansen. Zo schoot Jamie Vardy in de achtste minuut op de paal. Een doelpunt van Sergio Agüero van City werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Doelman Kasper Schmeichel hield Leicester na de pauze lang op de been. Hij keerde het schot van Kevin De Bruyne in de korte hoek, stopte na hands van Dennis Praet de strafschop van Agüero en hield de Argentijn daarna met de voet nog eens van scoren af.

Sergio Agüero

Hij boog wel voor invaller Gabriel Jesus. De Braziliaan, die drie minuten eerder voor Agüero in het veld was gekomen, dook na een knappe actie van Mahrez voor hem op en passeerde hem in de korte hoek.

Tiende invalbeurt, eerste treffer

Het was voor Jesus zijn negende treffer in 22 optredens. Opvallend: het was al zijn tiende invalbeurt dit seizoen in de competitie, maar in de vorige negen wist hij niet te scoren.

Koploper Liverpool komt maandag in actie tegen West Ham United. De 'Reds' kunnen dan hun voorsprong op City weer vergroten tot 22 punten.