Liverpool-trainer Jürgen Klopp tijdens een training
NOS Voetbal

Klopp schrijft brief aan 10-jarige Manchester United-fan

De grote rivaal zien schitteren terwijl jouw favoriete club steeds verder afglijdt in de poel van middelmaat doet pijn, helemaal als je 10 jaar oud bent. Wat doe je dan? Een brief schrijven naar de coach van de rivaal, met de vraag of hij alsjeblieft wil ophouden met winnen.

Daragh Curley deed precies dat. De jonge Ier is fan van Manchester United en het feit dat Liverpool op weg is om ongeslagen kampioen van Engeland te worden zit hem dwars. Als onderdeel van een schoolproject deelde hij zijn frustraties in een brief aan Jürgen Klopp.

En kreeg tot zijn grote verbazing antwoord.

"Laat Liverpool alsjeblieft verliezen", luidde het verzoek van de Manchester United-supporter aan Klopp, vergezeld van een suggestie hoe de Duitse coach aan die wens kon voldoen. "Je moet gewoon de andere ploeg laten scoren."

In een antwoord loofde Klopp de passie van de jonge fan en toonde begrip voor diens situatie. Maar hij zei niet in te kunnen gaan op het verzoek, omdat het nu eenmaal zijn werk is om Liverpool te laten winnen en kampioen te maken.

"Miljoenen mensen wereldwijd willen dat dit gebeurt, dus ik wil ze niet teleurstellen", schrijft Klopp, die vorig seizoen al de Champions League won met Liverpool.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl