Son Heung-min na zijn winnende treffer voor de Spurs tegen Aston Villa
NOS Voetbal

Spurs-aanvaller Son onder het mes en enkele weken niet inzetbaar

Nieuwe offensieve tegenslag voor Tottenham Hotspur: na het wegvallen van spits en aanvoerder Harry Kane, die tot zeker april aan de kant staat, is ook Son Heung-min geblesseerd geraakt. De Zuid-Koreaan blijkt zondag in het competitieduel met Aston Villa zijn rechterarm te hebben gebroken.

Son, die in de blessuretijd het winnende doelpunt (2-3) voor zijn rekening nam nadat hij in de extra tijd van de eerste helft ook al had gescoord, moet geopereerd worden en zal enkele weken niet inzetbaar zijn. De ploeggenoot van oud-PSV'er Steven Bergwijn mist om te beginnen de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen RB Leipzig.

Trainer José Mourinho verwacht zelfs dat Son min dit seizoen niet meer in actie komt. "We hebben een heel optimistische persvoorlichter", zei Mourinho. "Ik reken niet meer op hem."

Sterk seizoen

De 27-jarige Son was aan een sterk seizoen bezig: in de 32 wedstrijden die hij al voor de Spurs speelde, was hij goed voor 16 doelpunten en 9 assists. In zijn laatste vijf wedstrijden had hij zesmaal succes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl