Son Heung-Min en Steven Bergwijn

Bergwijn met Spurs in blessuretijd langs Villa

Met Steven Bergwijn in de basis heeft Tottenham Hotspur een benauwde 3-2 zege geboekt bij Aston Villa in de Premier League. Son Heung-min maakte in blessuretijd het winnende doelpunt.

Toby Alderweireld werkte de bal in de negende minuut achter zijn eigen doelman Hugo Lloris en na een klein half uur nam de Belg zelf de gelijkmaker voor zijn rekening. Bergwijn, die twee weken geleden met een doelpunt en een zege tegen Manchester City debuteerde bij Tottenham, speelde tegen Villa opnieuw een goede wedstrijd en zorgde met enkele lange rushes voor gevaar.

Strafschop Spurs

Na een overtreding van Björn Engels op Bergwijn kregen de Spurs in de extra tijd van de eerste helft een strafschop. Son miste de penalty, maar verzilverde vervolgens wel de rebound. Villa-verdediger Engels bracht Villa na rust weer naast de Spurs.

Steven Bergwijn wordt neergehaald door Björn Engels, strafschop Spurs

Ver in blessuretijd, Anwar El Ghazi al was vervangen bij de thuisploeg, bezorgde Son de bezoekers alsnog de winst. Tottenham, dat 15 december voor het laatst buiten het eigen stadion won, steeg door de zege naar de vijfde plaats. Aston Villa blijft zeventiende.

Na vier gelijke spelen op rij won Arsenal voor het eerst sinds 1 januari van dit jaar in de Premier League. Door goals van Pierre-Emerick Aubameyang, Nicolas Pépé, Mesut Özil en Alexandre Lacazette werd het 4-0 tegen Newcastle United.