Mitchel Bakker (tweede van links) viert de 3-3 met PSG

Bakker debuteert met 4-4 voor PSG in Ligue 1

Mitchel Bakker zal zijn debuut voor Paris Saint-Germain in de Franse competitie niet snel vergeten. De 19-jarige linksback stond met de Franse topclub na 40 minuten met 3-0 achter bij Amiens, kwam terug tot een 3-4 voorsprong, maar uiteindelijk werd het 4-4.

Met het oog op de komende Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund stelde coach Thomas Tuchel niet zijn beste elftal op. Zo ontbraken bij PSG Kylian Mbappé en Neymar en kreeg Bakker een kans in de basis.

Mitchel Bakker (r) in duel met Juan Otero (l)

Na het uitblijven van een doorbraak bij Ajax stapte Bakker afgelopen zomer transfervrij over naar PSG. Hij maakte op 29 januari tegen Pau (0-2 winst) in de Franse beker al zijn debuut in het eerste. Drie dagen geleden deed hij ook mee in de bekerwedstrijd tegen Dijon (1-6 winst).

Door goals van Serhou Guirassy, Gaël Kakuta en Fousséni Diabaté had Bakkers eerste optreden in de Ligue 1 in de eerste helft alles van een rampdebuut, maar door treffers van Ander Herrera, Tanguy Kouassi (twee goals) en Mauro Icardi leek PSG alsnog de drie punten te pakken. In blessuretijd redde Guirassy een punt voor de thuisploeg.

Koploper PSG kan zich het puntenverlies veroorloven. De voorsprong op nummer twee Olympique Marseille, dat zondag op bezoek gaat bij Lille, bedraagt dertien punten.