VVV-Venlo boekt belangrijke zege op Heracles in degradatiestrijd

VVV-Venlo pakt drie belangrijke punten tegen Heracles

VVV-Venlo heeft in de strijd tegen degradatie goede zaken gedaan. De Limburgers versloegen vrijdag in eigen stadion Heracles Almelo met 1-0. Danny Post was matchwinnaar met zijn treffer in de eerste helft.

Door de zevende zege van het seizoen bezet VVV-Venlo, dat dit kalenderjaar nog niet verloor, nu de veertiende plaats op de ranglijst. De ploeg van Hans de Koning, die weer terug was na een galblaasoperatie, is op de ranglijst PEC Zwolle en Fortuna Sittard gepasseerd. Die clubs hebben wel een duel minder gespeeld.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Heel veel te genieten viel er niet in die eerste periode. Danny Post was echter wel alert. In de 21ste minuut klungelde Heracles in de defensie en de aanvoerder van VVV passeerde doelman Janis Blaswich met een schot: 1-0.

Honderdste

Het doelpunt was de honderdste tegentreffer voor trainer Frank Wormuth in zijn eredivisieperiode bij Heracles. Nummer 101 volgde bijna in de daaropvolgende aanval. Vitesse-huurling Oussama Darfalou kreeg snel na de aftrap van Heracles de bal voor de voeten. Zijn uithaal verdween via de lat over het Almelose doel.

Heracles deed in de eerste periode weinig terug. Eredivsie-topscorer Cyriel Dessers werd door de Limburgse verdedigers redelijk aan banden gelegd. Een schot van Silvester van der Water miste net de juiste richting.

Kans Darfalou

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Heracles probeerde wat meer de aanval te zoeken, maar mogelijkheden leverde dat niet op. Na ruim twintig minuten kreeg VVV wel een grote kans. Darfalou mocht van dichtbij aanleggen, maar schoot over.

Heracles kreeg haast in de jacht op de gelijkmaker en een vloeiende aanval over de rechterkant leverde bijna succes op. De bal belandde uiteindelijk bij Dessers, die vanuit een moeilijke positie over schoot.

Geen strafschop

Tien minuten voor het einde leek de beslissing te vallen. Een tuimeling van Yeboah, die over het been van Robin Pröpper ging, werd door arbiter Ingmar Oostrom met een strafschop beloond. Op advies van de VAR ging hij vervolgens toch de tv-beelden terugkijken, waarna hij zijn beslissing terugdraaide.

Het besluit zorgde voor onrust bij de thuisclub, die achterin ineens wankelde. Maar zoals de hele wedstrijd wist Heracles ook in de zes extra minuten niets te creëren.