Mikel Oyarzabal viert zijn doelpunt tegen Mirandés

Mirandés verliest, maar houdt hoop op stunt in Spaanse beker

Stuntploeg Mirandés is er niet in geslaagd om Real Sociedad te verrassen in de eerste halve finale van het Spaanse bekertoernooi. De club uit de tweede Spaanse divisie verloor met 2-1 van Real Sociedad, de nummer zes van La Liga.

Mirandés schakelde op weg naar de halve finales achtereenvolgens La Liga-clubs Celta de Vigo (2-1), Sevilla (3-1) en Villareal (4-2) uit.

De club uit Miranda de Ebro ging aanvallend van start, maar kreeg al in de negende minuut een penalty tegen. Die werd moeiteloos benut door Mikel Oyarzabal.

De bezoekers lieten zich echter niet uit het veld slaan en kwamen weer op gelijke hoogte dankzij Mateus Aias, die zijn behendigheid toonde in de zestien en na wat kappen en draaien keeper Alex Remiro het nakijken gaf.

Mateus Aias nadat hij de gelijkmaker binnenschoot

Nog voor rust kwam Real Sociedad alweer op voorsprong. De Noorse middenvelder Martin Ødegaard twijfelde niet en schoot de bal hard binnen.

In de tweede helft kregen beide ploegen nog wel kansen, maar de score veranderde niet meer.

Athletic versus Granada

De andere halve finale in de Spaanse beker gaat tussen Athletic Club en Granada. De eerste wedstrijd tussen die twee clubs eindigde woensdag in een 1-0 overwinning voor Athletic Club.

Op 4 en 5 maart worden de returns gespeeld. De winnaars gaan naar de finale op zaterdag 18 april in Sevilla.