Bruno Varela

Flaters doelman Varela leiden vernedering Jong Ajax in

Met doelman Bruno Varela in het doel is Jong Ajax op bezoek bij Jong FC Utrecht hard onderuit gegaan: 7-2. Varela, normaal gesproken reservedoelman bij het eerste, zag er bij zeker vier van de zeven doelpunten niet goed uit.

De 25-jarige Varela stond in Utrecht onder de lat om wedstrijdritme op te doen voor het Europa League-duel met Getafe (20 februari). André Onana is voor het eerste duel tegen de Spaanse club namelijk geschorst. Aannemelijk is dat Varela daarom zijn vervanger zal zijn. Varela mocht onder toeziend oog van Erik ten Hag spelen omdat Jong Ajax tegen een andere Jong-ploeg speelde en de Portugees maar één duel in de eredivisie keepte dit seizoen.

Hoewel Jong Ajax goed aan het duel begon en kansen kreeg via onder meer Bryan Brobbey, was het Utrecht dat scoorde. Odysseus Velanas schoot raak. Nog voor rust verdubbelde Tommy St. Jago de score nadat Varela mistastte uit een corner.

Jong FC Uteecht viert een doelpunt

De doelman veroorzaakte direct na rust een penalty die Jonas Arweiler benutte. Ook bij de 4-0 ging Varela niet vrijuit. Bij de 6-1 leed de Portugees knullig balverlies, waarna Jeredy Hilterman gemakkelijk kon scoren.

De Graafschap en FC Volendam

De Graafschap deed goede zaken in de strijd om promotie. De Doetinchemmers kwamen twee keer achter bij Jong PSV, maar via een intikker van Ralf Seuntjens en een schot van Branco van den Boomen blijft de ploeg in de titelrace: 3-2.

FC Volendam kon op bezoek bij Jong AZ niet optimaal profiteren van de nederlaag van Jong Ajax: 1-1. Al na zeven minuten schoot Nick Doodeman met een bekeken schot zijn ploeg nog wel op voorsprong. Het duel lag vervolgens enkele minuten stil vanwege onweer. In de slotfase zorgde Ferdy Druijf voor de gelijkmaker.

Na speelronde 25 staan de nummers twee, drie en vier op 50 punten. Dit seizoen promoveren de nummers één en twee direct naar de eredivisie. Omdat Jong Ajax niet mag promoveren, is in de huidige stand de derde plaats ook voldoende voor directe promotie.