Joël Veltman verlaat geblesseerd het veld tijdens het duel met PSV
NOS Voetbal

Ajacied Veltman twee maanden aan de kant met knieblessure

Ajax kan de komende twee maanden geen beroep doen op Joël Veltman. De verdediger moet een operatie aan zijn rechterknie ondergaan.

Veltman viel vorige week in de met 1-0 gewonnen topper tegen PSV na ruim een half uur geblesseerd uit. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat een operatie noodzakelijk is.

Wat er precies mis is met de knie van Veltman, is niet duidelijk, Vorige week zei Veltman op de website van Ajax dat uit eerste onderzoek bleek dat het in ieder geval geen kruisbandblessure is. In 2018 moest hij maanden revalideren nadat hij de kruisband in zijn rechterknie had afgescheurd.

Ziekenboeg

Ook Quincy Promes en Ryan Babel haalden het einde van het duel met PSV niet. Promes liep een hamstringblessure op en staat enkele weken aan de kant. De schade voor Ryan Babel viel met een kneuzing aan de rechterbilspier mee.

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft al langere tijd te kampen met een volle ziekenboeg. Daley Blind staat na twee maanden afwezigheid vanwege een ontstoken hartspier wel voor zijn rentree. Hakim Ziyech, die eind januari geblesseerd uitviel, kan mogelijk volgende week weer in actie komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl