Minister Cora van Nieuwenhuizen
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Minister logeerde vannacht in Aalsmeer om hinder Schiphol te ervaren

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur heeft vannacht in Aalsmeer gelogeerd om zelf eventuele vliegtuigoverlast van Schiphol te ervaren. Vorig jaar beloofde de minister al dat ze dat een keer zou doen, na een oproep daartoe van een wethouder van Aalsmeer.

De minister sliep in een woonark bij jachthaven De Oude Werf, die normaal gesproken verhuurd wordt aan vakantievierders, meldt NH Nieuws. Het bezoek was van tevoren niet aangekondigd, om te voorkomen dat betogers het zouden aangrijpen om te protesteren tegen de groei van Schiphol.

Van Nieuwenhuizen sprak na over haar overnachting met burgemeester Oude Kotte, de verantwoordelijk wethouder en een deel van de gemeenteraad van Aalsmeer.

Tegen NH Nieuws vertelde ze over haar nacht. "Ik was er nu natuurlijk wel heel erg op gefocust, maar je hoort eigenlijk continu een soort van achtergrondruis." Ze is blij dat ze is blijven slapen, want ze begrijpt nu welk geluid omwonenden van Schiphol horen. "Het is altijd goed om er iets van gevoel bij te krijgen."

Typische nacht?

Actiegroep tegen vliegtuiglawaai Schipholwatch stelt dat het vannacht geen typische nacht was voor inwoners van Aalsmeer, omdat er niet over het gebied is gevlogen. "De inwoners hebben al jarenlang niet meer zo'n rustige nacht meegemaakt", zegt de groep op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl