In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Miljoenen Britten kijken naar Nederlands rolstoeldansend echtpaar

Bijna vijf miljoen Britten keken dit weekend naar een optreden van rolstoeldansers Alex en Jacqueline Glijn uit Spijkenisse bij het BBC-programma The Greatest Dancer. Hoewel de twee laaiend enthousiaste reacties kregen, zijn ze niet door naar de liveshows.

Jurylid Cheryl Cole was vol lof na het optreden. "Je bent het perfecte voorbeeld van iemand die zich niet laten beperken door een handicap. Het was een verbluffende prestatie", zei ze tegen Jacqueline, die in een rolstoel zit.

Toch ging het stel uiteindelijk niet door naar de volgende ronde. Die kandidaten werden gekozen door een teamcaptain en omdat geen van captains ervaring had met het coachen van rolstoeldansers, werden de twee niet geselecteerd.

Bekijk in onderstaande video enkele beelden van het optreden:

Het echtpaar is desondanks niet teleurgesteld. "We hebben mensen laten zien - met name anderen met een beperking - dat ook zij het kunnen", zegt Alex tegen Rijnmond. "Dat blijven we samen doen tot we erbij neervallen."

Enkele jaren geleden deed het koppel al mee aan Holland's Got Talent. Daar schopten de twee het tot de finale. Ook won het stel meerdere titels bij nationale en internationale wedstrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl