FC Emmen verovert punt bij Vitesse na zwakke eerste helft

Bekijk de samenvatting van Vitesse - FC Emmen

FC Emmen heeft een punt overgehouden aan het uitduel met Vitesse: 1-1. Maar daar zag het aanvankelijk allerminst naar uit.

Het treffen tussen de thuisploeg (tien punten uit de laatste vier duels) en Emmen (één punt uit alle uitwedstrijden dit seizoen) begon voorspelbaar: Vitesse viel aan, de bezoekers verdedigden. Dat leverde al na een kleine twintig minuten de mooie 1-0 van Bryan Linssen op.

De aanvoerder profiteerde van een misser van Glenn Bijl en klopte doelman Dennis Telgenkamp met een beheerste boogbal.

Donderspeech

De donderspeech van Emmen-trainer Dick Lukkien in de rust bleek zijn doel niet te hebben gemist. Jafar Arias trof de paal, Michael de Leeuw raakte de buitenkant van diezelfde staander en zo waren er meer kansen voor de gasten. De Leeuw had uiteindelijk wel succes met een kopbal in de rebound.

Vitesse was weer wakker en drong Emmen terug. Het leidde tot weinig. Alleen Armando Obispo was dicht bij de 2-1. Telgenkamp tikte zijn kopbal knap over.

Linssen vond Vitesse voor rust veel sterker, Emmen-trainer Lukkien verweet ploeg 'poep in de broek'