Feyenoord stormt met Advocaat topdrie binnen na furieus kwartier bij Heracles

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - Feyenoord

Voor het negende duel op rij is Feyenoord in de eredivisie ongeslagen gebleven. Op bezoek bij Heracles wonnen de Rotterdammers door een minstens zo plotselinge als ijzersterke tweede helft (2-3).

Na zeven overwinningen en twee gelijkspelen staat Feyenoord nu minimaal voor een dag derde. Trainer Dick Advocaat lijkt de huidige generatie op zijn oude dag (72 jaar) dus nog goed te kunnen raken.

Mouwen opstropen

Het was ronduit indrukwekkend hoe Feyenoord na rust de mouwen opstroopte. Furieus raasden de Rotterdammers ineens over het kunstgras, met drie goals in een tijdsbestek van tien minuten tot gevolg.

Echt waar, het waren dezelfde elf spelers die in de eerste helft nog geen deuk in een pakje boter schopten. Dieptepunt voor Feyenoord was hoe de geheel vrijstaande Luis Sinisterra met zijn kans omging, vrij voor keeper Janis Blaswich. Hij kreeg de bal niet eens tussen de palen, terwijl hij met zijn recente bevliegingen juist zo goed op weg was om de twijfels in Rotterdam-Zuid te overwinnen.

Maximilian Rossmann werd intussen aan de overkant zijn succesje gegund, toen de Duitser geen strobreed in de weg werd gelegd om vanuit een corner de 1-0 voor Heracles binnen te koppen.

Luis Sinisterra juicht na zijn 2-1 tegen Heracles

Zonder wissels, maar met rake woorden kreeg Advocaat zijn Feyenoord op tijd op de rit. Eerst was het Jens Toornstra die op aangeven van Steven Berghuis hard en laag afdrukte, een paar minuten ramde Sinisterra vrij voor Blaswich alle frustratie van de eerste helft eruit met de 1-2.

Na de rake kopbal van Eric Botteghin leek de wedstrijd in een tijdsbestek van tien minuten in Rotterdams voordeel beslist, waarna Feyenoord wat gas terug leek te nemen met het oog op de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard van aanstaande dinsdag.

Aandachtspunt

De wedstrijd professioneel uitspelen is een volgende aandachtspunt van Advocaat om Feyenoord verder omhoog te helpen. Weer Rossmann werd over het hoofd gezien bij een corner, waarna de verdediger met een harde volley zijn tweede van de avond wist te maken.

Spaarzaam hoogtepuntje was in de slotfase een poging van Berghuis, die Blaswich van iets over de middenlijn met een lob te grazen probeerde te nemen.