Lionel Messi en Frenkie de Jong

Machteloos Barcelona onderuit bij Valencia

Barcelona heeft op bezoek bij Valencia zijn vierde nederlaag van het seizoen in La Liga geïncasseerd. De plichtmatig en zwak spelende koploper ging met 2-0 onderuit. Het was de eerste nederlaag onder de nieuwe trainer Quique Setién.

Met Frenkie de Jong in de basis had Barça in de eerste helft weliswaar 73 procent balbezit, maar de meeste kansen waren voor de thuisploeg, waar Jasper Cillessen ontbrak in de selectie.

Maximiliano Gómez zag zijn penalty, die was toegekend na een onbehouwen ingreep van Gerard Piqué, gekeerd, trof later de lat en zag in de rebound Kevin Gameiro de paal raken. Na rust maakte Gómez zijn misser goed: de Uruguayaan schoot raak via de heup van Jordi Alba en maakte in het slot de 2-0.

• EPA
    Maximiliano Gómez (r) viert de 1-0, Frenkie de Jong en Gerard Piqué treuren
    Lionel Messi en Frenkie de Jong balen na de 2-0 van Valencia
    Lionel Messi weet het ook even niet meer in het uitduel met Valencia

Een machteloos Barcelona kwam niet in het stuk voor en ook De Jong kon zich niet onderscheiden. Hij kreeg een kans, maar zijn rollertje met links was geen enkel probleem voor keeper Jaume Domenech, die ook een antwoord had op pogingen van Lionel Messi.

Door de nederlaag bleef Barcelona op 43 punten, nu uit 21 wedstrijden. Real Madrid speelt zondag uit tegen Real Valladolid en kan drie punten afstand nemen.

Luuk de Jong scoort weer voor Sevilla

Luuk de Jong is de laatste weken in topvorm bij Sevilla. Vorige week maakte hij tegen Real Madrid in Bernabeu al een treffer (en zag een tweede geannuleerd worden) en ook tegen Granada was hij trefzeker. De Jong opende de score in de 2-0 zege.

Luuk de Jong heeft de score geopend voor Sevilla tegen Granada

De spits heeft nu vier doelpunten gemaakt in La Liga. Zijn eerste was ook al in een Andalusische derby, maar dan de échte: die tegen Real Betis. Sevilla staat op vijf punten van Barcelona voorlopig derde in de Spaanse competitie.