Cristiano Ronaldo

Juventus heeft in beker geen kind aan AS Roma van Kluivert

Zonder ook maar enig moment in de problemen te komen heeft Juventus zich geplaatst voor de halve finales van het Italiaanse bekertoernooi, de Coppa Italia. Al voor rust keek tegenstander AS Roma in de kwartfinale tegen een 3-0 achterstand aan.

Matthijs de Ligt kwam bij Juve niet in actie, ditmaal was het Daniele Rugani die samen met Leonardo Bonucci het verdedigingsduo vormde.

Justin Kluivert, basisspeler bij de Romeinen, wist in het begin van het duel met zijn ploeg nog wel wat tegengas te geven, maar het was routinier Cristiano Ronaldo - wie anders - die na 26 minuten de score opende voor Juventus.

Tien minuten daarna werd het al 2-0 door een snelle counter van Rodrigo Bentancur. Op slag van rust was het de aanvoerder van de ploeg uit Turijn, Bonucci, die alle hoop bij de Romeinen wegnam en de derde treffer van de avond liet aantekenen voor de 'Oude Dame'.

AS Roma weigerde na de thee de handdoek in de ring te gooien, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een schot van Cengiz Ünder. Dat ging uiteindelijk via doelman Gianluigi Buffon over de achterlijn.

Titelhouder Lazio onderuit

Napoli wist zich dinsdagavond ten koste van titelhouder Lazio te plaatsen voor de halve finales in de Coppa Italia. In Napels werd het 1-0 na een bewogen wedstrijd.

Slechts twee minuten gaf de klok aan toen Lorenzo Insigne namens de thuisploeg de score opende, vlak daarna kreeg Ciro Immobile met een penalty de kans op de gelijkmaker. Maar door een glijpartij zag hij de bal hoog over het doel gaan.

Met nog geen half uur gespeeld kregen beide ploegen ook nog eens een rode kaart. Maar ook met tien tegen tien slaagde Lazio er niet meer in de gelijkmaker te maken.