Kevin Blom en zijn assistenten in de mist

Fortuna-Feyenoord gestaakt vanwege mist, volgende week dinsdag verder

Het duel tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de achtste finales van de KNVB-beker is in de tweede helft gestaakt vanwege dichte mist.

Aan het begin van de avond was het al onduidelijk of de wedstrijd door kon gaan. Soms was er sprake van dichte mist, even daarna was het zicht weer prima.

Dichte mist in Limburg liet Blom geen keuze: 'Het verslechterde alleen maar'

Blom besloot het duel door te laten gaan. In de eerste helft trok de mist helemaal weg. Tijdens de rust verslechterde de situatie weer en was het zicht heel snel weer beperkt.

De witte bal werd ingeruild voor een oranje en het duel leek uitgespeeld te worden. Na ruim een uur spelen werd het zicht nog minder en besloot Blom de wedstrijd voor maximaal 30 minuten stil te leggen.

Kevin Blom vóór het duel in Sittard

Blom stopte daarna definitief, omdat de assistent-scheidsrechters het spel niet meer goed konden volgen.

Het duel in Sittard was 63 minuten onderweg. De stand was op dat moment 1-1 door treffers van Amadou Ciss (eigen goal) en Felix Passlack.

De wedstrijd wordt volgende week dinsdag hervat. Om 20.00 uur gaat de bal - opnieuw - rollen in Sittard.