Cristiano Ronaldo geniet van zijn tweede treffer tegen Parma

Juventus profiteert van misstap Inter dankzij ontketende Ronaldo

Aan de hand van de ontketende Cristiano Ronaldo heeft Juventus opnieuw prima zaken gedaan in de Serie A. Met zijn tiende en elfde goal in de laatste zeven duels loodste hij zijn ploeg langs Parma: 2-1.

Liefhebbers van de rivaliteit tussen Ronaldo en Lionel Messi zullen meteen een verband zien met de zesde Gouden Bal, die de Argentijn Messi op 2 december ontving.

Tot die dag stond de teller van Ronaldo op vijf treffers in dertien competitieduels, sindsdien was hij in elke Serie A-wedstrijd minimaal een keer trefzeker.

Juventus hoefde niet tot het uiterste te gaan tegen de verrassende nummer zeven van de Serie A. De eerste helft voltrok zich in een tergend laag tempo, af en toe opgefleurd door een hoogstandje van spelmaker Paulo Dybala.

Kort voor rust kapte Ronaldo naar binnen en vond via het achterwerk van Matteo Darmian de korte hoek achter doelman Luigi Sepe.

Matthijs de Ligt speelde een foutloze wedstrijd tegen Parma

Nadat Danilo namens Juventus de buitenkant van de paal had geraakt met een heerlijke poeier, kopte de boomlange Andreas Cornelius bij de eerste de beste corner van Parma de 1-1 binnen. De Deen troefde Ronaldo af in de lucht.

Slechts drie minuten kon Parma genieten van de 1-1. Dybala bediende Ronaldo en die maakte zijn tweede van de avond. Daarmee kwam hij op 432 doelpunten als speler in een van de vijf grootste competities. Evenveel als... inderdaad, Messi.

Mede dankzij een paar uitstekende ingrepen van de foutloos spelende Matthijs de Ligt, die door de knieblessure van concurrent Merah Demiral voorlopig zeker lijkt van een plek in de basis, kwam de zege van Juventus daarna niet meer in gevaar.

Inter-coach Conte loopt blauwtje in geboortestad

Internazionale zag de achterstand op Juventus groeien naar vier punten. Het kwam niet verder dan 1-1 in Lecce, nota bene de stad waar Inter-trainer Antonio Conte geboren en getogen is.

Het is pas de tweede keer dat Inter dit seizoen punten verspeelt in een uitwedstrijd. Ruim een maand geleden speelde het gelijk tegen Fiorentina.

Inter-trainer Antonio Conte schreeuwt zijn ploeg naar voren in zijn geboortestad Lecce

De nummer zeventien van de Serie A verstopte zich in eigen stadion bepaald niet, al had het geluk dat Marcelo Brozovic namens Inter slechts de paal trof en een treffer van Romelu Lukaku werd afgekeurd.

Op slag van rust kreeg Lecce zelfs een strafschop toegewezen na hands van Stefano Sensi, maar die beslissing werd door de VAR teruggedraaid.

Aan het begin van de tweede helft bleek de gerenommeerde defensie van Inter, met daarin Stefan de Vrij, opeens zo lek als een mandje. Lecce kwam keer op keer in kansrijke positie, maar profiteerde niet.

Marco Mancuso viert zijn gelijkmaker voor Lecce tegen Internazionale

Daarna werd Inter sterker, maar verder dan ongevaarlijke schoten van Lautaro Martínez en De Vrij kwam de titelkandidaat niet.

Twintig minuten voor tijd brak invaller Alessandro Bastoni toch de ban. De 20-jarige verdediger kopte een voorzet van Cristiano Biraghi hard in de korte hoek.

De buit leek binnen voor Inter, maar vijf minuten later kroop Lecce-spits Marco Mancuso handig voor Bastoni en zorgde zo voor de verdiende gelijkmaker.

In de slotfase kwam Inter, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd speelde, nog goed weg toen een vrije trap van Filippo Falco tegen de paal belandde.

Kluivert en Schöne leveren assists

Justin Kluivert had met een fraaie assist op Cengiz Ünder een opvallende rol in de 3-1 zege van AS Roma op bezoek bij Genoa. De Turk reageerde alert op de gekrulde voorzet van de oud-Ajacied.

De assist van een andere oud-Ajacied, Lasse Schöne, was zo mogelijk nog mooier. Met een fantastische dieptepass vond Schöne Goran Pandev, die Genoa op slag van rust weer hoop gaf.

Een minuut eerder had Genoa-verdediger Davide Biraschi namelijk in eigen doel geschoten Een kwartier voor tijd besliste Edin Dzeko het duel in Romeins voordeel.

Lazio nummer een van Rome

Door de zege klimt AS Roma over Atalanta Bergamo naar de vierde plaats. Atalanta komt maandag in actie tegen SPAL. De afstand naar nummer drie Lazio, dat zaterdag met 5-1 won van Sampdoria en volop meedoet in de titelstrijd, is zeven punten.

Topvijf Serie A

1. Juventus 20-51 (39-19)
2. Internazionale 20-47 (41-17)
3. Lazio 19-45 (46-18)
5. AS Roma 20-38 (37-22)
5. Atalanta Bergamo 19-35 (49-26)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl