Luuk de Jong tijdens het duel met Real Madrid

De Jong scoort in Bernabéu, maar verliest wel met Sevilla

Ondanks een fraaie treffer van Luuk de Jong heeft Real Madrid in eigen huis met 2-1 gewonnen van Sevilla. De Madrilenen staan daardoor minstens een dag alleen aan kop, want ze hebben nu drie punten meer dan FC Barcelona, 43 om 40.

Real, dat begon zonder vaste krachten Sergio Ramos, Eden Hazard, Gareth Bale en Karim Benzema, opende sterk, maar creëerde niet veel kansen.

De nummer vier van de Spaanse competitie, Sevilla, beet na een half uur meer van zich af en leek op 1-0 te komen via een knappe kopbal van De Jong. De VAR greep echter in omdat Nemanja Gudelj (oud-AZ en -Ajax) de Braziliaan Eder Militao onreglementair had opgevangen.

• Getty Images
    Luuk de Jong viert zijn afgekeurde treffer tegen Real Madrid
    Luuk de Jong viert zijn goedgekeurde treffer tegen Real Madrid

Na een uur spelen opende Casemiro de score voor Real na een mooi hakje van Luka Jovic. Kort daarna krulde De Jong na een goede actie de 1-1 binnen. Hij had daarbij wel het geluk dat de arbitrage hands van Munir El Haddadi niet strafbaar achtte.

Sevilla mocht even ruiken aan een gelijkspel, maar amper vijf minuten later kopte Casemiro zijn tweede doelpunt van de dag binnen.

Atlético onderuit bij Eibar

Later op de avond ging Atlético Madrid pijnlijk met 2-0 onderuit bij de nummer zestien van de competitie, Eibar. Al na tien minuten keken de Madrilen tegen een 1-0 achterstand aan nadat Esteban Burgos na een verlengde hoekschop bij de tweede paal binnentikte.

Vlak voor het einde van de wedstrijd bepaalde Edu Expósito de eindstand op 2-0 met een fraai afstandsschot.