Myron Boadu speelt vanavond met AZ tegen Willem II
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Het is een sportzaterdag met als hoofdingrediënten voetbal, waterpolo en hockey. In de eredivisie staan vier duels op het programma, zowel de Nederlandse zaalhockeyers als veldhockeyers komen in actie en de Nederlandse waterpoloërs spelen tegen Servië op de EK in Boedapest.

Kan AZ de titelstrijd met Ajax volhouden? Over die vraag is de laatste weken druk gespeculeerd. In het eerste duel na de winterstop moeten de Alkmaarders meteen met de billen bloot, want met Willem II komt de nummer vier van de eredivisie op bezoek.

Feyenoord neemt het in de eigen Kuip op tegen sc Heerenveen, FC Twente ontvangt FC Groningen en Vitesse gaat op bezoek bij Fortuna Sittard.

  • NOS
    Programma en uitslagen eredivisie
  • NOS
    Stand eredivisie per 17-1

Alle wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen bij de NOS via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. Samenvattingen van de duels volgen om 22.25 uur in Studio Sport Eredivisie op NPO 1.

Waterpolo en hockey

Na de zege op Roemenië en de zware nederlaag tegen Rusland spelen de waterpoloërs bij de EK in Boedapest hun laatste groepswedstrijd tegen grootmacht Servië. Het duel is vanaf 20.30 uur te zien via een livestream op NOS.nl en in de NOS-app.

Verder is er op twee fronten aandacht voor de Nederlandse hockeyers. De veldhockeyformatie speelt in Bhubaneswar het Pro League-duel met gastland India en de zaalhockeyers komen in actie bij het EK in Berlijn.

En de Formule E heeft zijn kamp opgeslagen in Santiago de Chile voor de derde race in het wereldkampioenschap voor elektrisch aangedreven snelheidsmonsters.

De uitzendingen van zaterdag 18 januari

18.00 uur Liveblog eredivisie: speelronde 19 NOS.nl en NOS-app
18.50 uur Sportjournaal NPO 1
19.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
20.30 uur EK waterpolo (m): Nederland-Servië NOS.nl en NOS-app
22.25 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
23.25 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl