Vreugde bij Fiorentina na de openingstreffer van Patrick Cutrone (l)

Hateboer en De Roon liggen met Atalanta uit beker, Milan en Juventus winnen wel

Voor Atalanta is het Italiaanse bekertoernooi voorbij. De ploeg van de Nederlanders Hans Hateboer en Marten de Roon verloor in de achtste finales met 2-1 bij Fiorentina. Het winnende doelpunt viel in de 84ste minuut en kwam op naam van de Spanjaard Pol Lirola.

De thuisclub, de nummer veertien van de Serie A, speelde op dat moment met tien man. De Argentijn Germán Pezzella moest in de zeventigste minuut van het veld na zijn tweede gele kaart.

Patrick Cutrone, overgekomen van Wolverhampton Wanderers, opende in de twaalfde minuut de score voor Fiorentina. Josip Ilicic maakte na ruim een uur tegen zijn oude club gelijk.

Hateboer en De Roon speelden bij Atalanta, dat momenteel vierde staat in de Serie A, de gehele wedstrijd.

Marten de Roon

AC Milan kwam ook in actie. De Milanezen waren met 3-0 te sterk voor SPAL, de hekkensluiter van de Serie A. Bij rust stond er al 2-0 op het scorebord na treffers van Krzysztof Piatek en Samu Castillejo. Daarna wist ook Theo Hernandez het net te vinden.

Aankoop Zlatan Ibrahimovic bleef de gehele wedstrijd op de bank, net als de nieuwe huurling Asmir Begovic. Simon Kjaer, de andere tijdelijke versterking, stond in de basis en werd vlak voor tijd gewisseld.

Vreugde bij Douglas Costa van Juventus

Ook Juventus gaat zonder problemen verder in het bekertoernooi. Tegen Udinese behaalde de ploeg uit Turijn, met Matthijs de Ligt in de basis, een eenvoudige overwinning. Paulo Dybala (twee maal), Gonzalo Higuaín en Douglas Costa zorgden voor de treffers.

De Ligt had de afgelopen weken geen basisplaats bij Juventus. Door een zware knieblessure bij zijn concurrent Merih Demiral, die afgelopen zondag tegen AS Roma moest uitvallen nadat hij verkeerd was neergekomen bij een kopduel, zijn de kansen voor de oud-Ajacied op meer speeltijd nu sterk toegenomen.