Erik Lamela viert zijn doelpunt uitbundig

Argentijnen leiden Tottenham naar volgende ronde in FA Cup

Tottenham Hotspur heeft de vierde ronde van de FA Cup bereikt, waarin het later deze maand Southampton treft. De replay tegen Middlesbrough werd met 2-1 gewonnen door treffers van de Argentijnen Giovani Lo Celso en Erik Lamela.

Na een kwartier spelen leek de wedstrijd al beslist. Lo Celso profiteerde van een fout van Middlesbrough-doelman Tomás Mejías en Lamela schoot later raak met links.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Tottenham kansen op meer. Zo schoot Japhet Tanganga vlak voor rust net naast.

Ook na rust controleerde de ploeg van José Mourinho aanvankelijk het duel met Middlesbrough, dat een niveau lager speelt. Toch scoorde George Saville in de slotfase voor de bezoekers. Daar bleef het bij.

Ruim een week geleden eindigde het treffen tussen beide teams in 1-1.

Van Stappershoef

De Nederlandse doelman Jordi van Stappershoef stond onder de lat bij Bristol Rovers, maar kon uitschakeling tegen Coventry City niet voorkomen. De geboren Amsterdammer kreeg drie goals om zijn oren: 3-0.