Oleksandr Zintsjenko (r) viert zijn treffer
NOS Voetbal

Replay voor Manchester United, City eenvoudig verder in FA Cup

Manchester United en Wolverhampton Wanderers hebben in derde ronde van de FA Cup met 0-0 gelijkgespeeld. Daarom gaan de ploegen binnenkort op herhaling op Old Trafford, de thuishaven van United.

De 20-jarige Nederlander Tahtih Chong had een basisplaats bij United, net als voormalig AZ-doelman Sergio Romero. United had het aan een paar uitstekende reddingen van de Argentijnse sluitpost te danken dat bij rust niet achter stond.

In de tweede helft kwamen de bezoekers opnieuw goed weg toen Raúl Jiménez de paal raakte en een doelpunt van Matt Doherty door de videoscheidsrechter werd afgekeurd wegens hands.

Voor United was Marcus Rashford nog het dichtst bij een treffer, maar zijn van richting veranderde schot belandde op de lat.

Manchester City en Leicester City eenvoudig door

Manchester City is wel door naar de vierde ronde. De ploeg van trainer Pep Guardiola won met 4-1 van Port Vale, een ploeg uit League Two, het vierde niveau in Engeland.

Oleksandr Zintsjenko, Sergio Agüero, Taylor Harwood Bellis en Phil Foden scoorden voor City, dat vorig jaar de FA Cup won.

Ook Leicester City bereikte zonder problemen de volgende ronde. De ploeg won met 2-0 van Wigan Athletic.

Liverpool treft zondag rivaal en stadsgenoot Everton. Tottenham Hotspur heeft een uitwedstrijd tegen Middlesbrough en Arsenal neemt het in eigen stadion op tegen Leeds United.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl