Michael van Gerwen speelt om 20.00 uur de WK-finale tegen Peter Wright
NOS Sport

De sport van Nieuwjaarsdag bij de NOS

Schansspringen, de NK marathonschaatsen én de finale van het WK darts: 2020 begint meteen sportief en je hoeft er vandaag, liggend op de bank of bij de nieuwjaarsrecepties, niets van te missen.

Als iedereen een beetje is uitgeslapen, schakelen we over naar Garmisch Partenkirchen voor de traditionele tweede wedstrijd van het Vierschansentoernooi. Het schansspringen is vanaf 13.50 uur live te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app, met commentaar van Ayolt Kloosterboer.

NK marathonschaatsen

Na het schansspringen schakelen we meteen over naar de NK marathonschaatsen in Groningen, waar favoriet Irene Schouten op jacht gaat naar haar vijfde nationale titel. Bij de mannen verdedigt recordhouder en zevenvoudig Nederlands kampioen Arjan Stroetinga zijn trui.

Irene Schouten en Arjan Stroetinga zijn de titelverdedigers bij de NK marathonschaatsen

De vrouwen gaan om 16.00 uur van start. Commentator Herbert Dijkstra wordt bijgestaan door oud-schaatsster Annouk van der Weijden. De start van de mannen is om 17.30 uur, dan is Niels Mesu de co-commentator.

Eerste wereldtitel in 2020

Vanavond kan darter Michael van Gerwen de eerste Nederlandse wereldkampioen van 2020 worden. De WK-finale tussen titelverdediger Van Gerwen en Peter Wright is vanaf 20.00 uur live te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app.

Ook bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 word je op de hoogte gehouden van het duel in het Londense 'Ally Pally'.

In de uitzending is tussen 21.00 en 22.00 uur ook de nieuwe voorzitter van sportkoepel NOC*NSF te gast. Anneke van Zanen is sinds mei de hoogste sportbestuurder van Nederland en komt op NPO Radio 1 vooruitkijken naar het sportjaar 2020.

Uitzendingen woensdag 1 januari

13.50 uur Studio Sport: schansspringen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
15.50 uur Studio Sport: NK marathonschaatsen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.00 uur Liveblog finale WK darts: Van Gerwen - Wright NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl