Hulpverleners bij de auto die van de weg werd gereden
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Politie gaat niet langer uit van opzet bij ongeluk Doesburg

De politie gaat niet langer uit van opzet bij het dodelijke ongeluk in Doesburg, afgelopen vrijdag. Een 80-jarige vrouw uit Velp kwam daarbij om het leven.

Afgelopen zondag is een 57-jarige vrouw uit de gemeente Bronkhorst gehoord. Zij bestuurde de auto die botste op de auto van het dodelijke slachtoffer. Na het ongeluk reed de vrouw door. Ze meldde zich niet zelf, maar werd door de politie opgespoord.

"Op grond van dit verhoor, maar ook op grond van het onderzoek tot nu toe, lijkt het erop dat het ongeval niet met opzet is veroorzaakt", meldt de politie. De vrouw zit niet vast en is niet formeel aangehouden, maar ze blijft wel verdachte.

Over de kop

De aanrijding gebeurde op de provinciale weg N317 bij de afrit Doesburg. De auto waarin het 80-jarige slachtoffer zat werd van achteren aangereden door een stationwagen, raakte van de weg en sloeg over de kop. De vrouw van 80 raakte zwaargewond en overleed korte tijd later. De andere inzittenden, een vrouw van 51 en twee mannen van 49 en 81, raakten gewond.

Waardoor het ongeluk ontstond, is nog onbekend. Het onderzoek loopt nog. De vrouw uit Bronckhorst wordt ervan verdacht dat door haar schuld een dodelijk ongeluk is ontstaan, meldt Omroep Gelderland.

Advertentie via Ster.nl