Chris Dobey en Fallon Sherrock
NOS Sport

Dobey blaast sprookje Sherrock op WK darts uit

Aan het sprookje van de Engelse Fallon Sherrock op het WK darts in Londen is een einde gekomen. Na twee sensationele zeges bleek haar landgenoot Chris Dobey in de derde ronde te sterk: 4-2.

Sherrock zette eerder dit toernooi Ted Evetts en Mensur Suljovic opzij en ging ook tegen Dobey voortvarend van start. Mede door drie maximale scores van 180 won ze de eerste set met 3-1.

Dobey speelde niet alleen tegen Sherrock, maar ook tegen het fanatieke publiek dat net als in haar eerdere partijen massaal de kant van Sherrock koos. Iedere gemiste pijl op een dubbel van Dobey (en dat waren er flink wat) werd met luid gejuich ontvangen in Alexandra Palace.

Dobey onverstoorbaar

Ondanks alle missers ging de tweede set wel naar Dobey, maar de derde was weer een prooi voor Sherrock. De 'Queen of the Palace', de bijnaam die Sherrock dit toernooi kreeg, miste heel weinig pijlen op de dubbels en gooide onder meer 142 uit.

Terwijl het publiek zich opmaakte voor een nieuwe stunt, probeerde Dobey zich af te sluiten voor alle herrie uit de zaal. Dat lukte hem uitstekend gezien zijn hoge gemiddelde (101 om 90) en het verdere scoreverloop. Sherrock wist in de laatste drie sets (3-0, 3-1 en 3-0) nog maar één leg te winnen van de onverstoorbare Dobey.

Gurney eruit

In de vierde ronde wacht voor Dobey een confrontatie met Glen Durrant. De Engelsman, drievoudig BDO-kampioen en nummer 27 van de wereld, zorgde voor een verrassing. Durrant versloeg de Noord-Ier Daryl Gurney, nummer 6 van de wereld en een van de outsiders voor de titel, met 4-2.

Ook de Australiër Simon Whitlock bereikte de laatste zestien. De nummer 14 van de plaatsingslijst verloor in zijn partij tegen Mervyn King de eerste vijf legs, maar kwam sterk terug en wist met 4-1 in sets te winnen.

Uitslagen 27 december

Derde ronde:
Simon Whitlock (Aus) Mervyn King (Eng) 4-1
Daryl Gurney (Nie) Glen Durrant (Eng) 2-4
Fallon Sherrock (Eng) Chris Dobey (Eng) 2-4
Gerwyn Price (Wal) John Henderson (Sch) 4-0
Achtste finales:
Gary Anderson (Sch) Nathan Aspinall (Eng) 2-4
MICHAEL VAN GERWEN (NED) Stephen Bunting (Eng) 4-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl