De actie in het winkelcentrum op Schiphol

Arrestanten klimaatprotest Schiphol Plaza vrijgelaten

Alle klimaatactivisten die gisteren zijn opgepakt op Schiphol zijn weer vrij. Volgens een woordvoerder van de marechaussee zijn de laatste demonstranten gisteravond naar huis gestuurd.

In totaal hield de marechaussee 25 mensen aan. In eerste instantie werd gesproken over 26 aanhoudingen maar er bleek een dubbeltelling bij te zitten, meldt NH Nieuws. De demonstranten zijn verhoord en er is een dossier opgemaakt. Het OM beslist later of ze worden vervolgd.

Vanmiddag werd er opnieuw gedemonstreerd. Dit keer stonden de actievoerders niet binnen, maar op het plein voor Schiphol Plaza, schrijft AT5. Volgens de marechaussee is het protest vandaag ordelijk en rustig verlopen.

Klimaatplan

Een paar honderd mensen van Greenpeace en Extinction Rebellion hadden zich gisterochtend verzameld in Schiphol Plaza terwijl ze geen toestemming hadden om daar te demonstreren.

Tientallen activisten weigerden het winkelcentrum te verlaten. Diegenen die niet uit eigen beweging vertrokken, werden door de marechaussee weggedragen.

Marechaussee voert klimaatdemonstranten Schiphol Plaza af

Met de actie willen de klimaatactivisten een klimaatplan van de luchthaven afdwingen. Greenpeace wil dat het aantal vluchten wordt teruggebracht, korteafstandsvluchten worden vervangen door de trein, vliegtickets duurder worden en dat Lelystad Airport niet in gebruik wordt genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl