Estavana Polman tijdens de halve finale tegen Rusland
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

De Nederlandse handbalvrouwen kunnen vanmiddag geschiedenis schrijven door voor het eerst wereldkampioen te worden. In hun tweede WK-finale is Spanje de tegenstander.

De wedstrijd in het Japanse Kumamoto begint om 12.30 uur en is live te volgen in het blog op NOS.nl en in de NOS-app, maar ook bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Bij Studio Sport (13.10 uur, NPO 1) is handbalster Maura Visser, die na het EK van vorig jaar stopte bij Oranje, te gast. Bij Langs de Lijn geeft handbalcoach Peter Portengen zijn analyse.

Toppers in de eredivisie

AZ speelt de eerste wedstrijd in het eigen stadion sinds een deel van het dak instortte. En meteen een echte topwedstrijd.

De Alkmaarders kunnen op gelijke hoogte komen met koploper Ajax dat om 14.30 uur op bezoek komt. De Amsterdammers hebben met nederlagen tegen Willem II en Valencia een slechte week achter de rug.

En in Rotterdam neemt Feyenoord het op tegen PSV. Beide ploegen beleven een moeizaam seizoen en kunnen een overwinning in deze topper goed gebruiken.

De voetbalmiddag begint al iets na twaalven in Emmen, waar Sparta op bezoek komt, en wordt niet alleen afgesloten in Alkmaar maar ook in Almelo, waar Heracles het opneemt tegen FC Utrecht.

Alle wedstrijden zijn te volgen in het liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

De samenvattingen zijn zoals altijd op 19.00 uur te zien op NPO 1 en op diezelfde zender wordt vanaf 22.40 uur het belangrijkste voetbalnieuws besproken in Studio Voetbal.

Schaatsen in Nagano

De sportzondag begint al vroeg met de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Japanse Nagano. De vrouwen komen in actie op de 500 meter en ploegenachtervolging, de mannen schaatsen de 1.000 en 5.000 meter.

Alle afstanden zijn live te zien in een stream op NOS.nl en in de NOS-app. Een ruime samenvatting van de wedstrijden is te zien in de middaguitzending van Studio Sport.

Zwemmen en hockey

Verder hebben we op tv, radio en online aandacht voor de Swim Cup in Amsterdam en de hockeytopper in de hoofdklasse tussen HGC (de nummer drie) en Kampong (vijfde).

Uitzendingen, streams en liveblogs

8.00 uur Schaatsen: WB Nagano NOS.nl en NOS-app
12.00 uur Liveblog eredivisie NOS.nl en NOS-app
12.00 uur Liveblog WK-finale handbal NOS.nl en NOS-app
12.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
13.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
18.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport Eredivisie NPO 1, NOs.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.41 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl