Vitesse maakt tegen FC Twente einde aan negatieve reeks

Bekijk hier de samenvatting van FC Twente - Vitesse

In een weinig opwindend treffen heeft Vitesse bij FC Twente zijn eerste zege in zeven wedstrijden geboekt: 0-3. De Tukkers zijn op hun beurt nu al vier duels zonder overwinning.

De dreigende momenten waren voor rust schaars. Remko Pasveer, de in Enschede geboren Vitesse-keeper met een FC Twente-verleden, stopte een inzet van Aitor Cantalapiedra en bleef de baas toen Keito Nakamura op hem afkwam. Aan de andere kant kopte Nouha Dicko naast en stopte Joël Drommel een zwak schot van Keisuke Honda.

Na rust trof Honda als eerste waarschuwing met een indraaiende hoekschop nog de paal, maar daarna schoof Bryan Linssen in de 51ste minuut de 0-1 binnen en scoorde Dicko tien minuten later na geschutter van invaller Peet Bijen.

Twente kreeg nog kansjes, maar Linssen besliste de wedstrijd in Enschede met een intikker - zijn tiende van het seizoen alweer. Honda dwong Drommel met een vrije trap nog tot een fraaie redding.