ADO blijft onder de streep na remise tegen Groningen

Bekijk hier de samenvatting van ADO Den Haag - FC Groningen

ADO Den Haag heeft ook aan z'n tweede duel onder interimcoach Dirk Heesen een punt overgehouden. Na de 0-0 thuis tegen FC Twente werd het in Den Haag 1-1 tegen FC Groningen, dat lang met tien man speelde.

Groningen kwam op voorsprong dankzij Gabriel Gudmundsson, die een lange rush beheerst afrondde. De gasten bleven sterker, maar kregen kort voor rust een dubbele tik want Tomá Necid kopte de 1-1 in en Deyovaisio Zeefuik kreeg rood wegens een elleboogstoot.

ADO werd na de rust slechts sporadisch gevaarlijk. Een treffer van Erik Falkenburg werd wegens hands afgekeurd en Dion Malone schoot over. Groningen was dichter bij de zege via Kaj Sierhuis (lat) en Joel Asoro, die oog-in-oog met doelman Luuk Koopmans faalde.

Rood voor emotionele Buijs

Groningen-trainer Danny Buijs was achteraf niet te spreken over het optreden van arbiter Joey Kooij, die op advies van de VAR een rode kaart gaf aan Zeefuik. Volgens Buijs was het géén rode kaart. "Ik was te emotioneel. Op een gegeven moment voel je je een beetje benadeeld. We hebben deze scheidsrechter al een paar keer gehad, met zeer dubieuze rode kaarten, fouten en penalty's wel of niet. Als dat je een paar keer overkomt, is dat lastig."

Buijs gaf ook tijdens de wedstrijd aan het niet eens te zijn met de beslissingen van Kooij. Hij gaf de man in het zwart mee dat hij Groningen "genaaid" had, al vier keer dit seizoen. Na rust mocht ook Buijs vertrekken na wederom commentaar op de arbitrage.