NOS Voetbal

Ajax zoekende richting AZ: 'Natuurlijk is het zorgelijk dat we niet scoren'

Ten Hag: 'Twee duels niet scoren, natuurlijk is dat zorgelijk'

Na de uitschakeling door Valencia in de Champions League moet Ajax de rug rechten, want zondag wacht de eredivisietopper bij AZ. Na twee nederlagen op rij (ook van Willem II werd verloren) is coach Erik ten Hag niet gerust op een goed resultaat.

"We hebben twee duels niet gescoord. Natuurlijk is dat zorgelijk. We hebben weinig diepte in ons spel gehad (door de afwezigheid van David Neres en Quincy Promes, red.), dat moeten we nu van andere spelers eisen", liet hij weten op de wekelijkse persconferentie.

"Maar ook met deze bezetting moeten we scoren. Diepgang eisen van andere spelers is een ding, maar er zijn ook andere middelen om tot scoren te komen. Daar moeten we naar zoeken."

Geen hoop op Promes

Ten Hag verwacht niet dat Promes - topscorer bij Ajax met tien goals - zondag weer fit is. "Ik kan niet met zekerheid zeggen dat hij er niet bij is, maar er is niet heel veel hoop." Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico hebben pijntjes, maar kunnen waarschijnlijk wel spelen.

Ajax trainde vandaag zonder Promes en met Onana op de Toekomst

En in hoeverre werkt de Champions League-dreun nog door? Ten Hag: "Daar mogen we niet te lang bij stilstaan. Europese overwintering was het doel en dat is gerealiseerd met de Europa League. Maar de teleurstelling is mega. Zeker als je een wedstrijd voor het einde nog bovenaan staat."

Strijdplan tegen AZ

In tegenstelling tot Ajax zit AZ wel in een goede flow. De Alkmaarders staan in de eredivisie tweede op drie punten van Ajax en plaatsten zich voor de volgende ronde van de Europa League. Ten Hag: "Een uitstekende ploeg die heel goed in elkaar zit."

De trainer van Ajax weet echter wel hoe hij de Alkmaarders wil bestrijden: "Tegen Manchester United heb je de zwakte van AZ gezien (er werd met 4-0 verloren in de Europa League, red.). We moeten gas geven."

Kater of niet, voor Tadic zijn er geen excuses: 'We moeten winnen van AZ'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl