Mason Greenwood bespringt Ashley Young nadat die Manchester United naar 1-0 heeft geschoten

AZ na rust hard onderuit bij Manchester United

Een helft lang heeft AZ de illusie mogen koesteren zich als groepswinnaar te gaan melden voor de knock-outfase van de Europa League, maar de vereiste zege bij Manchester United raakte na de pauze in recordtempo uit beeld. De Alkmaarders bogen uiteindelijk met 4-0 het hoofd voor gastheren.

United, dat niet eens op volledige oorlogssterkte aantrad, eindigde door de zege als eerste in groep L. AZ, dat zich voor het duel op Old Trafford ook al zeker wist van een vervolg in het Europese clubtoernooi, rest niets anders dan de wonden te likken en zich te richten op de competitietopper van zondag tegen Ajax.

* naar tweede ronde

AZ maakte het spel in de openingsfase en Yukinari Sugawara nam voormalig AZ-doelman Sergio Romero als eerste onder vuur. Oussama Idrissi probeerde het daarna, maar zijn schot miste kracht en een inzet van Jordy Clasie ging ruim over.

United zag voor rust Juan Mata na een snelle uitbraak een kans verprutsen. Dani de Wit kreeg kort voor rust een kans: hij schoot op aangeven van Jonas Svensson over.

AZ-aanvaller Oussama Idrissi wordt belaagd door Ashley Young

De tweede helft begon nog hoopvol voor AZ: Idrissi speelde Calvin Stengs aan, maar die kreeg de bal net achter zich en kon Romero niet echt testen met zijn inzet.

Vier goals in elf minuten

Daarna ging het ineens snel mis voor AZ. United scoorde in elf minuten maar liefst vier keer: eerst schoot Ashley Young de bal uit een lastige hoek in het dak van het doel. En Mason Greenwood maakte er 2-0 van, na een niet bestrafte overtreding op Fredrik Midtsjø.

Mason Greenwood bekroont zijn goede optreden met zijn tweede doelpunt: 4-0

Een overtreding van Clasie leverde de Engelse ploeg een strafschop op die Mata onberispelijk inschoot, waarna Greenwood nog eens doel trof met een harde inzet in de korte hoek.

Bij United kwam de Nederlander Tahith Chong na een kwartier in de tweede helft nog in het veld als vervanger van Anthony Martial.

Maandag weet AZ wie de tegenstander wordt in de volgende ronde, dan wordt er geloot voor de knock-outfase van de Europa League.

Bekijk hieronder de reacties van Jordy Clasie en Marco Bizot na het duel met Manchester United:

Clasie kijkt toch met vertrouwen naar zondag, Bizot zag het in elf minuten misgaan